Se va construi o creșă, la Victoria. Va avea o capacitate de 70 de locuri


Veste bună pentru părinții actuali și viitorii părinți care au domiciliul în orașul Victoria. Autoritățile locale anunță construirea unei creșe cu o capacitate de 70 de locuri, pe strada Stadionului.

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 10 creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul guvernamental de construire de creșe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Iar una dintre acestea va fi construită în Victoria și va avea o capacitate de 70 de locuri.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de sociaslizare de primaurl orașului Victoria, Camelia Bertea.

Camelia Bertea, primar orașul Victoria

,,Ne-a fost aprobată finanțarea pentru creșă! Este vorba de construirea unei creșe de dimensiune medie – pentru 70 de copii – finanțată prin Programul guvernamental de construire creșe ”Sfânta Ana”, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Creșa va fi construită după un proiect tip, elaborat de minister, și urmează să fie o creșă modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile”, a spus edilul orașului Victoria.

Solicitarea de finanțare a fost depusă în luna octombrie 2022, împreună cu studiul geologic, topografic și toate avizele solicitate, urmând ca proiectul tehnic și execuția lucrărilor să fie derulate de Compania Națională de Investiții (CNI).
Terenul pe care va fi construită noua creșă este cel din spatele laboratoarelor de mecanică ale Colegiului Tehnic Dr. Alexandru Bărbat, aflat în proprietatea oraşului Victoria.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.