Pentru că avem multe de spus!

.

Se vinde Virometul!


Omul de afaceri Ioan Niculae vinde combinatul chimic Viromet Victoria, parte a grupului Interagro, despre care a anunțat recent că a fost repornit și că se va aproviziona cu gaze din import, unui român care deține în Italia o companie de trading de îngrășăminte, metanol și alte produse chimice și care a preluat recent și operatorul portuar SCAEP Giurgiu Port, potrivit portalului profit.ro.

Potrivit informațiilor Profit.ro, Viromet va fi preluat prin intermediul unei firme înființate anul acesta în România și controlate integral de către SCAEP Giurgiu Port.

Tranzacția poate fi finalizată luna viitoare. viromet-victoria

În prezent, Viromet este deținut de Niculae prin intermediul offshore-ului cipriot Whitbread Holdings Limited, care are aproape 98% din capitalul social al combinatului, deținere în valoare nominală de peste 46 milioane lei.

Operatorul portuar de marfă este controlat în proporție de peste 78% de către omul de afaceri Gabriel Ticea. Acesta deține și conduce în Italia o firmă de trading de îngrășăminte, metanol și alte produse chimice, Romital SRL, cu sediul principal în Milano. Ticea figurează oficial ca acționar majoritar al SCAEP Giurgiu Port din primăvara acestui an, compania fiind controlată anterior de Ioan Niculae, tot prin vehicule juridice offshore.

În țară, Ticea se numără printre acționarii distribuitorului angro de medicamente Romfarmachim, cu o deținere de circa 6%.

SCAEP Giurgiu Port a lui Ticea este creditor al Viromet, după ce a preluat o creanță în sumă neprecizată asupra combinatului chimic din Victoria, garantată cu peste 1.500 de echipamente și instalații ale unității de producție, potrivit datelor AEGRM. Creanța a fost preluată de la comerciantul angro de îngrășăminte chimice Autocora SRL al omului de afaceri din Alexandria Dănel Dinu. Romital SRL din Milano a lui Gabriel Ticea figurează și printre creditorii uneia dintre principalele companii insolvente controlate de Niculae, Interagro SRL, cu o creanță de peste 4 milioane lei, preluată prin cesiune de la aceeași Autocora SRL. Romital s-a mai judecat în trecut cu Interagro SRL pentru o datorie de 55.000 dolari provenită din intermedierea în 2014, în favoarea companiei lui Niculae, a vânzării unei cantități de 11.000 tone de uree agricolă către o altă firmă din Italia, Chimitrade SpA, contra sumei de peste 4 milioane dolari. Și SCAEP Giurgiu Port are o creanță asupra Interagro SRL, de 2,38 milioane lei, provenită de asemenea de la Autocora.

Poster.Artfestin 2019
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.