Pentru că avem multe de spus!

.

Sesiune de informare despre diminuarea fenomenului “mame tinere”


mame tinerePeste 150 de elevi de la Colegiul „Aurel Vijoli“ au participat miercuri, 25 aprilie, la o sesiune de informare privind sănătatea reproducerii și sănătatea femeii.

Evenimentul, susținut de Asociația Medicilor de Familie din județul Brașov și Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașov, se înscrie în seria de întâlniri organizate de Grupul de Acțiune Comunitară Făgăraș, grup informal constituit în cadrul Programului ROMACT al Consiliului Europei și Comisiei Europene.

Actiunea a fost sprijinită de către directorul Colegiului „Aurel Vijoli“, Liliana Spiridon. Aceste acțiuni de informare și conștientizare cu privire la sănătatea comunitatii, a luptei pentru diminuarea fenomenului “mame tinere” susțin implementarea Planului de Acțiune Locală pentru comunitățile de romi din Făgăraș, document adoptat prin Hotărâre de Consiliu Local în Decembrie  2017.

mame tinere1De altfel, existența unui procent ridicat al mamelor minore în Făgăraș și în localitățile arondate spitalului din municipiu este confirmat și de datele statistice. În  2016 numărul mamelor minore care au născut la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ a fost de 106, respectiv 17.75% din totalul nașterilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *