Pentru că avem multe de spus!

.

„Spartanii“ făgărășeni se pregătesc pentru competiția „Spartan Race“ din Cluj-Napoca


  • Pentru al doilea an consecutiv Dragoș Bujoreanu, Radu Biza și Foca Ionuț au participat la începutul lunii august la una din cele mai populare curse de obstacole din lume, Spartan Race. Alături de ei, pentru prima dată, au fost și făgărășenii Dull Edmund și Marius Ciocănaș. Competiția a avut loc în Poiana Brașov. 

spartan race3Cea mai populară cursă de obstacole, Spartan Race, a ajuns din nou în România, la Poiana Brașov, la începutul lunii august. România este una dintre puținele țări unde competiția începe cu un weekend Trifecta, deoarece condițiile și ambianța uimitoare de la Poiana Brașov oferă un cadru perfect pentru participanții spartani. Aceasta înseamnă că participanții pot testa fiecare dintre cele trei tipuri clasice de curse Spartan: Sprint, Super și Beast. Și în acest an la competiție s-au înscris cei trei făgărășeni – Dragoș Bujoreanu, Radu Biza și Foca Ionuț, dornici de aventură și de a-și depăși limitele. În acest an, pentru prima dată, s-au alăturat aventurii făgărășenii Dull Edmund și Marius Ciocănaș.

spartan race1Competiția Spartan Race din acest an a avut loc între 3 și 4 august, la Poiana Brașov și au participat concurenți din toată lumea. Față de anul precedent, acum a fost mult mai greu pentru noi. A plouat și a fost mult nămol. Iar probele au fost mult mai dificile. De exemplu am avut de escaladat un munte pe un lanț, acolo mulți dintre concurenți s-au accidentat. Am avut de alergat la trei curse – Sprint – plus 5 km, Super – plus 13 km și Beast – plus 20 km. Am aruncat cu sulițele, am mers pe bară, ne-am cățărat pe funie, ne-am tocit degetele, am trecut peste copaci căzuți. Dar am reușit cu toții să trecem linia de sosire“, ne-a povestit Radu Biza.

Înscrierea la competiția au făcut-o cu banii proprii și nu au regretat nicio clipă. „Noi, anul trecut, am fost și în Cehia, competiția s-a desfășurat în luna octombrie. Atunci au fost peste 16.300 de competitori din toată lumea. E o adevărată nebunie această competiție. Ne antrenăm mult, aproape în fiecare zi, pentru a ne dovedi nouă că putem“, ne-a mai zis Radu Biza.

spartan race2Pentru prima dată, competiția Spartan Race se va desfășura, în luna octombrie, și în Cluj-Napoca. iar spartanii făgărășeni se antrenează din greu. „La Cluj vor fi doar două probe, cea de 5 km și cea de 13 km. Noi vrem să mergem și acolo, să reprezentăm Făgărașul. La toate competițiile am fost singurii din Făgăraș. Iar la competiția din Cehia am fost singurii din România. Povesteam cu colegii mei că noi am pus, la competiția din Cehia, România pe hartă. Suntem mândri de asta“, mai povestește Radu.

Ce este Spartan Race?

Misiunea Spartan este de a scoate participanţii din zona lor de confort, de a motiva să-şi depăşească propriile limite mentale şi fizice prin depăşirea obstacolelor întâmpinate pe un traseu accidentat, într-o ambianţă naturală.
Ca şi în viaţa noastră de zi cu zi, ne lovim de situaţii neprevăzute, pe care trebuie să fim capabili să le depăşim ca să putem evolua în direcţia dorită. O caracteristică aparte a competiției Spartan este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte; participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor – de aici provine și bine-cunoscutul slogan a competiției: „Vei ști la linia de sosire!“. Obstacolele depășite se cunosc numai după ce sportivii trec linia de sosire, epuizați dar satisfăcuți, pentru a se alătura zecilor de mii de participanți din toată lumea, care pot să afirme: „Am făcut-o!“.

spartan race5

spartan race6

spartan race4

 

 
anunt angajare probitec
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.