Pentru că avem multe de spus!

.

Spectacol la Herghelia Sâmbăta de Jos. Participă și un dresor de circ


Sâmbătă, 24 august, începând cu ora 11.00, în incinta hergheliei de stat va fi un show ecvestru de excepție. Cei prezenți pot admira demonstraţii de dresaj la trăsură, demonstrații de maraton la trăsură cu un atelaj de doi cai, progres de dresaj academic cu patru cai, dresaj spaniol etc.IMG_6690

La spectacol va lua parte și dresoarea Georgiana Neselan, cu calul său Pluto, de la Circul Metropolitan București.

Spectacolul este oferit de o herghelie campioană.

,,Herghelia Sâmbăta de Jos este campioană naţională la atelaje cu doi cai, din anul 2015 şi până în prezent. Am participat la campionatul mondial de atelaje cu doi cai de la Lipizza din anul 2017, unde am reuşit să obţinem locul III, în condiţiile în care au participat 80 de atelaje internaţionale. De asemenea, suntem deja calificaţi şi pentru campionatul mondial de anul acesta, din septembrie, din Germania”, precizează directorul Cosmin Drăgan.
IMG_6684Herghelia de la Sâmbăta de Jos a fost fondată în anul 1874, cu cai din rasa lipițan provenind de la Herghelia Lipizza din Slovenia. În anul 2002 această Herghelie a trecut în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor.
La Herghelia Sâmbăta de Jos, una din cele mai importante herghelii de cai lipițani din lume, se cresc 7 din cele 8 linii de sânge ale acestei rase: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola, Tulipan.
Biletul de intrare la Herghelie costă 12 lei. Spectacolul ecvestru de sâmbătă este inclus în acest tarif.
Text: Cristina Cornilă
Foto: Bogdan Manta
IMG_6665
herghelie
IMG_6676
Georgiana Neselan

Georgiana Neselan
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.