Pentru că avem multe de spus!

.

Comuna cu cel mai mare parc de utilaje  


Unul dintre cele mai mari parcuri de utilaje din zona noastră se regăseşte în comuna Şercaia. De curând administraţia locală de la Şercaia a achiziţionat şi un autogreder care se adaugă celorlalte utilaje deja existente în patrimoniul comunei: un buldoexcavator, o volă, două tractoare, două remorci, două autovidanje, două mașini de pompieri etc.

Cristinel Paltin - primar comuna Șercaia

Cristinel Paltin – primar comuna Șercaia

,,De curând am adus și autogrederul, îl avem la noi în curte. O parte din banii necesari cumpărării lui provine dintr-o accesare de fonduri europene în cadrul GAL-ului Răsăritul Ţării Făgăraşului, adică 30.000 de euro. M-am bucurat pentru această sumă, dar mai trebuie să punem noi pentru plata utilajului până la suma de 600.000 de lei. Fondurile europene au fost cam o pătrime din costul total al grederului. Vom vedea ce soluţii găsim pentru achitarea integrală a utilajului, fie din fonduri proprii, fie din accesarea unui împrumut”, a declarat edilul Cristinel Paltin.

Noul utilaj din parcul auto al comunei are multiple funcţiuni. ,,Acest autogreder profesional va fi folosit pentru îmbunătăţirea drumurilor agricole, pe care nu am intervenit până acum. Drumurile trebuie îndreptate pentru bruma aceea de agricultură care se mai face la ora aceasta pe raza comunei. Oamenii se duc în câmp cu utilajele, unele mai vechi, și au toate șansele să nu poată face lucrarea propusă pentru că își rup utilajele pe drumuri. Aceste drumuri nu au fost o prioritate față de alte cerințe ale comunei până acum, dar este necesar să intervenim și pe ele. De asemenea, vom folosi grederul și la deszăpeziri, alături de volă și de buldoexcavator și, astfel, am avea un trusou complet pe timp de iarnă. Nu în ultimul rând, acesta va fi utilzat la lucrările pentru întreținerea de șanțuri, cursuri de apă, afluirea apelor din intravilan către exteriorul fiecărui sat”, a explicat edilul.

Intenția primarului este ca pe viitor în cadrul Primăriei pe care o conduce să fie înființat un serviciu de gospodărire comunală, care să efectueze activitățile de pe domeniul public și să prevină eventualele calamități.

 

Trei angajați pentru parcul de utilaje

Comuna Șercaia deține un buldoexcavator, o volă, două tractoare, două remorci, două autovidanje, două mașini de pompieri și un autogreder. De toate aceste utilaje se ocupă doar trei angajați ai Primăriei.

această autovidanj a fost achiziționată în urmă cu o jumătate de an

această autovidanjă a fost achiziționată în urmă cu o jumătate de an

,,Nu ne permitem din bugetul comunei să plătim mai mult de trei oameni pentru manevrarea acestor utilaje. Bugetul pe anul în curs a fost împărțit în așa fel încât cei mai mulți din bani să se ducă pentru investiții, adică 60%. Doar 17% din sumă a fost alocată salariilor celor 18 angajați ai Primăriei. Cu toate că există un procent așa de mare pentru investiții, să știți că, de fapt, este insuficient pentru nevoile comunei și pentru pretențiile întemeiate ale locuitorilor de a avea condiții normale de trai”, spune Cristinel Paltin.

,,Nu vreau ca oamenii din adminsitrația locală să ajungă la spital cu vreo comoție cerebrală sau infarct de la prea multă muncă, dar nici să stea degeaba în Primărie”, precizează primarul, oferind de fapt o explicație pentru faptul că activitatea administrației locale se poate asigura cu cei 18 oameni.

(Cristina Cornilă)

inchirieri ecoterm
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.