Pentru că avem multe de spus!

.

Stimulente pentru mai mulți medici care activează la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“


spitAL1Aleșii locali au votat ca medicii care activează la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș, dar nu locuiesc în municipiu, să primească un pachet de facilități. Proiectul de hotărâre s-a aflat marți seara în mapa consilierilor locali, la ședința de Consiliu afarentă lunii iulie.

Potrivit proiectului de hotărâre, se propune un pachet de facilități destinat medicilor din afara județului și/sau care au domiciliul sau reședința la o distanță mai mare de 50 de km de Făgăraș, astfel: un stimulent pentru acoperirea cheltuielilor cu naveta în valoare de 50 lei net/deplasare și un stimulent pentru efectuarea de gărzi la secția ATI în valoare de 150 lei net/gardă.

De asemenea, față de anul 2018, din cauza reducerii sumei alocate pentru acordarea stimulentelor, în acest an nu se mai acordă și stimulentul pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria.

Pentru acordarea acestui stimulent financiar s-au analizat solicitările și documentele justificative (bonuri de combustibil) ale medicilor care efectuează naveta, ținând cont și de următoarele criterii, anume își desfășoară activitatea la Spitalul Municipal „Sr. Aurel Tulbure“, la secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI), nu au domiciliul stabil și nu dețin locuință proprietate personală la o distanță mai mică de 50 km de Făgăraș. Nu au încheiate contracte de închiriere pentru o locuință din fondul locativ privat, situat în Făgăraș.

Comisia a hotărât acordarea stimulentului în valoare de 50 leinet/transport dus-întors la un număr de 11 medici specialiști care asigură garda la secția ATI, ceea ce presupune un stimulent lunar brut de 86 lei/zi.

De asemenea, criteriile de selecție ale solicitanților pentru acordarea unui stimulent pentru acoperirea cheltuielilor cu gărzile în secția ATI au fost – numărul de gărzi efectuate pe liniile de gardă sunt considerate ca fiind deficitare din punct de vedere al acoperirii cu medici specialiști, iar numărul gărzilor efectuate este mai mare decât numărul gărzilor obligatorii, potrivit legii. În acest caz s-au asigurat stimulente în valoare de 150 lei net pentru 12 medici specialiști ATI, ceea ce presupune un stimulent lunar brut/gardă în valoare de 255 lei brut/gardă.

La sfârșitul fiecărei luni se vor prezenta documente justificative la biroul economic financiar al municipiului Făgăraș pentru verificare și decontare.

STIHL


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.