Sună din nou sirenele


sirenaUn nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei va avea loc astăzi la Făgăraş, precum şi în toate localităţile din ţară care au astfel de sirene.

Acţiunea, denumită generic ,,Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Prin aceste exerciţii lunare pompierii vor să verifice sistemul de alarmare publică. Reprezentanții ISU Brașov recomandă cetățenilor să rămână calmi la astfel de exerciţii.

În Făgăraş sunt amplasate 10 sirene. Au fost montate în anii ’80. Cele mai multe sunt pe acoperişurile clădirilor, cum ar fi de pildă pe grădiniţa din cartierul Galaţi, pe Casa de Cultură etc.

În anii anteriori verificarea sirenelor se făcea doar de două ori pe an.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.