Pentru că avem multe de spus!

.

Ţi se rupe sufletul. O bătrână de 83, fără bani şi fără mâncare, cere o pâine


O postare făcută pe Facebook de o femeie din Brașov a ajuns la sufletul tuturor. Femeia a fost rugată, de la geam, de o bătrână, să îi cumpere o pâine, pentru că murea de foame. Vârstnica i-a promis că îi dă banii la pensie.

,,Îmi este tare greu. Am trăit acum câteva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop, la parterul blocului de pe strada Constructorilor nr. 2. Înainte să ajung, de la o fereastră m-a strigat o doamnă în vârstă:

,,Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14″.

M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Într-un bloc cu atâtea apartamente și atâți vecini. Doamne, dă-mi răbdare! Și eu care credeam că am văzut și auzit destule”, a scris brașoveanca.

Femeia a mers la magazin și a luat ce a crezut de cuviință: ulei, zahar, câteva conserve, cartofi, brânză, încadrându-se în banii pe care îi avea în buzunar: „Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință într-un cadru. Tremura și plângea”.

Braşoveanca i-a luat din banii ei cele necesare traiului pentru câteva zile. Apoi i le-a dus femeii neputincioase. Bătrânica s-a angajat că îi va da înapoi banii când ia pensia, la jumătatea lunii viitoare, însă binefăcătoarea a spus că, nu numai că îi va lua banii, dar o va mai suna din când în când să vadă de ce mai are nevoie.

„Oameni buni… Când luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri și neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se știe ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu știm cum rămânem”, a transmis brașoveanca.

Ulterior, o asociație s-a oferit să-i ducă bătrânei o masă caldă zilnică.

Direcția de Asistență Socială Brașov a anunțat că s-a autosesizat și a făcut verificări la fața locului, constatând că femeia are aparținători care îi fac aprovizionarea. Totuși, Direcția de Asistență Socială va monitoriza în continuare situația femeii.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.