Pentru că avem multe de spus!

.

IMPRESIONANT! Pâine gratis dată persoanelor în vârstă, fără aparținători, din Șercaia


  • Persoanele peste 65 de ani, care nu au aparținători, din comuna Șercaia, primesc, pe toată perioada stării de urgență, pâine gratis. O astfel de colaborare a fost îcheiată între Primăria Șercaia și Brutăria Stern!

Cristinel Paltin – primar comuna Șercaia

Primăria Șercaia și Brutăria Stern au în cheiat o colaborare prin care persoanele peste 65 de ani, fără aparținători, din comuna Șercaia, vor primi, la fiecare două zile, o pâine gratis.

Am identificat toate persoanele peste 65 de ani, care nu au aparținători, din comuna Șercaia. Să vedem și cine nu are posibilitatea de a-și cumpăra o pâine. Până în acest moment am identificat 10 persoane în vârstă, care nu mai au pe nimeni alături și au nevoie de ajutor. Am vorbit, apoi, cu cei de la Brutăria Stern și am stabilit ca, o dată la două zile, o pâine de un kg să le fie livrată acestor persoane. Toată această acțiune se va derula pe perioada stării de urgență. Ne-am gândit ca în acest fel să ajutăm și noi bunicii rămași singuri pe lume“, a spus primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

foto: Brutăria Stern

foto: Brutăria Stern

Noi oricum avem, în multe comune din Țara Făgărașului, livrare în regim ambulant. Mergem cu mașina din sat în sat și livrăm oamenilor pâine chiar în fața porții lor. Acum am și dotat șoferii cu mănuși, măști, dezinfectant, pentru ca toată această livrare să fie făcută în cel mai curat mod cu putință. Această idee s-a născut acum mai bine de 8 ani, din dorința de a ajuta persoanele vârstnice și cele cu dizabilități din satele Țării Făgărașului. În urma unei discuții pe care am avut-o zilee tercute cu primarul Cristinel Paltin, am hotărât să ajutăm persoanele în vârstă din comună, a fost un gând comun, de fapt. Astfel, luni, miercuri și vineri ducem pâine vârstnicilor rămași singuri din comuna Șercaia, mai precis în satele Vad și Hălmeag. Această colaborare se va derula pe toată perioada stării de urgență“, a spus și Silviu Comanici, Brutăria Stern.

Această acțiune a început deja, sâmbătă a fost prima zi în care bătrâneii din comună au primit pâine gratis.

Primăria Șercaia va face și o dezinfecție a tuturor străzilor, aproximativ 22 km, trotuarelor din comună în perioada următoare. Potrivit primasrului Paltin, această acțiune va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce va înștiința toți locuitorii comunei.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.