Trabantiştii din toată ţara vin la Festivalul Sâmbăta X3


trabantÎn ultimul weekend din luna iulie va avea loc Festivalul ,,Sâmbăta X3″, pe un platou de câteva hectare situat la poalele munţilor Făgăraş, aproape de Mânăstirea Brâncoveanu. Festivalul este adresat iubitorilor de muzică, natură şi sport. Va avea două scene, trei baruri, zonă de mâncare, mii de locuri de camping, competiţii sportive de alergare, ciclism şi airsoft, formaţii cunoscute, formaţii în debut, artişti specializaţi în graffiti, animale dresate în terapiile cu copii, producători locali etc.

Tot în această perioadă, Casa de Cultură Făgăraş organizează a doua întâlnire a anuală a trabantiştilor din ţară. Pasionaţii acestor maşini vor veni pentru al doilea an consecutiv în centrul ţării, din 27 până în 28 iulie.

De cele mai vechi, mai frumoase și mai modificate mașini Trabant care există în România se vor bucura nu numai făgărăşenii, ci şi cei participanţii la Festivalul ,,Sâmbăta X3″, căci trabantişii vor pleca din Făgăraş într-acolo şi vor parcurge cei aproximativ 25 de kilometri până la festival într-o coloană cu aspect retro, ce poate fi admirată pe traseu.

trabantEste vorba de câteva zeci de trabantişti, care la ora aceasta fac ultimele pregătiri la maşinile lor de colecţie, spre a veni la Făgăraş la finalul lunii iulie, în centrul României. Au fost şi anul trecut la prima întâlnire de acest gen din oraşul nostru.

Organizatorul întâlnirii pasionaţilor de trabanturi este Casa de Cultură Făgăraş.

,,Anul trecut au venit 30 de trabantişti cu soţiile lor şi vrem ca anul acesta să aducem cel puţin tot atâţia. Sâmbăta ei îşi vor expune maşinile la Cetate pe timpul zilei şi vor rămâne în zonă până duminica. Ca activităţi conexe, îi vom duce probabil la Rucăr, la Sâmbăta de Sus la Festivalul ,,Sâmbăta X3″, la Albota. Încă nu stabilit forma finală a programului. Anul trecut au fost la Mânăstirea Sâmbăta, la herghelia de lipiţani de la Sâmbăta de Jos, la Şona şi la Lisa. Cazarea va fi în zona Sâmbăta. Odată cu întâlnirea lor, vom promova practic şi Ţara Făgăraşului”, a declarat Diana Gribincea – Popa, managerul Casei de Cultură.

Printre pasionaţii acestor maşini, devenite aproape istorice, se numără şi doi făgărăşeni: Ionuţ Sas, referent cultural la Casa de Cultură, precum şi medicul Dan Gavrilă, consilier local.

Între timp, până la momentul Festivalului, celebra ,,Grădină a Ielelor” în care se va ţine acesta şi-a deschis larg porţile pentru cei care vin în weekenduri în zona Sâmbăta şi vor să campeze. Grădina oferă simultan circa 1.500 de locuri de campare, prevăzute cu toate utilităţile, cu vedere spre Munţii Făgăraş şi cu trei lacuri amenajate de către organizatori.

Sambata X3
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.