Tragedie în zona Viştea Mare. O persoană accidentată şi una dusă la spital cu elicopterul


Iată că nici atunci când frigul şi zăpada au pus stăpânire pe munţi, aceştia nu sunt ocoliţi de turişti. În acest weekend, însă, doi dintre ei nu s-au mai întors cu bine acasă. O persoană şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la înălţime. O alta a suferit răni multiple şi a fost dusă cu elicopterul la spital.

,,Am intervenit duminică pentru salvarea unei persoane grav accidentată în zona Viștea Mare din masivul Făgăraş. Două persoane au fost implicate în eveniment, o cădere de la înălțime. O persoană este decedata, iar cea de-a doua are multiple traumatisme. Salvamontistii au solicitat un elicopter, care a fost trimis în zonă, pentru a i se preda accidentatul pentru un transport rapid către o unitate medicala”, au precizat reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Braşov. Din cadrul acestui Serviciu, salvatorii de la Victoria au intervenit la acţiunea de salvare.

Şi colegii salvamontişti de la Sibiu trag au avut parte de intervenţii pe munte. De altfel, ei şi trag un semnal de alarmă şi îi avertizeză pe turişti de zonele cu gehaţă şi zăpadă.

,,În ultima săptămână au avut loc mai multe accidente in zona montană. Dorim pe aceasta cale sa atentionam turistii ca la altitudini de peste 1.800 m exista zone cu gheata si zapada, iar echipamentul trebuie sa fie unul specific turelor montane de iarna! Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit duminică alaturi de elicopterul SMURD București pentru acordarea de prim ajutor si transport al unei persoane de sex feminin cu entorsa de glezna, in zona Cabanei Suru. In paralel, colegii nostri din Victoria au intervenit pentru acordarea de prim ajutor si evacuarea a doi turisti accidentati in zona Vf. Moldoveanu. Din pacate, una din victime a decedat, iar cealaltă este in stare gravă! Va recomandam sa folosiți echipamentul adecvat si sa alegeti ture montane pe masura pregatirii si experientei dumneavostră”, au spus salvatorii montani sibieni.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.