Trei făgărășence, Andreea, Geanina și Mirabela, strâng bani pentru dotarea Secției de Pediatrie. Donează și tu!


Trei făgărășence, Andreea, Geanina și Mirabela, și-au propus să strângă 100.000 de dolari pentru dotarea Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș! Sarcina pe care și-au luat-o nu este deloc ușoară, însă sunt absolut sigure că vor strânge toată suma pe care și-au propus-o. Cu banii strânși vor ajuta la dotarea secției.

Se știe că Secția de Pediatrie va fi mutată din primăvara lui 2020. Va fi renovată la ultimele standarde europene, iar în acest sens a fost și câștigat un proiect de 2 milioane de lei. Însă acești bani sunt doar pentru renovarea secției, nu și pentru dotarea ei. Un prim pas a venit de la Grupul Sergiana care a și organizat un bal caritabil la finele lunii noiembrie. Cu banii strânși, respectiv 120.000 de lei, se va dota cu echipamente și cele necesare Secția de Pediatrie. Chiar și așa, pentru dotarea cu mobilier și echipamente noi a Secției de Pediatrie este nevoie de foarte mulți bani. Iar aici intră în scenă cele trei făgărășence: Andreea, Geanina și Mirabela. Andreea locuiește de mulți ani în Cluj Napoca, Geanina locuiește în Statele Unite iar sora ei, Mirabela, locuiește în Germania. Dorul de casă a rămas la fel de puternic, așa că s-au gândit cum ar putea ele ajuta comunitatea în care s-au născut și au crescut. Iar strângerea de fonduri pentru dotarea Secției de Pediatrie a venit ca o mănușă.

Mirabela și Geanina

„Știu cât de important este să avem condiții medicale în spital“
Geanina a descoperit că fiul ei suferă de o afecțiune medicală care a necesitat mai multe proceduri în țară, atât la Făgăraș, cât și la Brașov și Cluj Napoca. Și toate aceste experiențe mai puțin plăcute, de a fi în spitale cu băiatul ei, au determinat-o să ajute și alți copii care ajung în spitale.
Mă numesc Geanina Recean-Martin, am 33 de ani. Sunt în SUA cu familia de aproximativ 5 ani. Am lucrat într-o corporație IT mulți ani, după care, în 2017, ne-am relocat în România și de atunci lucrez remote pentru International Insurance Group, o agenție de asigurări din Cleveland OH, deținută de un român. În România am descoperit că fiul nostru are o afecțiune medicală, care a necesitat mai multe proceduri în țară, unde am avut parte de grija unor medici minunați, atât la Făgăraș, cât și la Brașov și Cluj Napoca. Iar mai apoi a urmat o intervenție chirurgicală pentru care am revenit în SUA. Modelele mele de inspirație sunt irlandezii de la North West Romanian Funds, Stefania Magidson cu Blue Heron Foundation, Dăruiește Viață, International Insurance Group cu multe inițiative în țară mulți alți oameni minunați care știu cât este de important să faci bine în comunitățile unde este atâta nevoie de implicarea noastră. Însă decizia de a organiza o strângere de fonduri am luat-o atunci când am văzut invitația la balul de caritate organizat de Sergiana. Oameni minunați! După toate experiențele noastre prin spitale știu cât de important este să avem condițiile medicale necesare acasă, mai ales pentru copiii noștri“, povestește Geanina.

Cu gândul la Făgăraș
Așa că nu a mai stat pe gânduri și a luat legătura cu Mihaela Vlad, consilier în cadrul primăriei Făgăraș, cea care știa mult mai multe despre Secția de Pediatrie. I s-a spus că secția va funcționa în clădirea principală a spitalului, pe două etaje, și că este nevoie de mulți bani pentru dotarea ei. „În duminica următoare am anunțat această inițiativă la biserica ortodoxă “Buna Vestire” din Cleveland și oamenii au donat în jur de 600$ atunci pe loc. Le mulțumesc pe această cale familiei Roșca, părintelui Neaga și mai ales tuturor oamenilor minunați din biserică, care sunt cu gândul la Făgăraș. Donațiile primite mi-au dat mult curaj să merg mai departe cu strângerea de fonduri, iar ideea principală a fost să mă axez pe diaspora. Aici la Cleveland sunt foarte mulți făgărășeni și o mare parte din ei au și donat. Însă, apoi am realizat că am nevoie de ajutor în această inițiativă și le-am cooptat pe Andreea și Mirabela. Andreea vine cu mai multă experiență pe proiecte de acest gen și mai ales pe social media, iar Mirabela, sora mea care s-a implicat și m-a susținut mereu în astfel de inițiative, locuiește în Germania, unde au emigrat mulți făgărășeni și români“, mai povestește Geanina.

Andreea

„Da, mă implic și vreau să ajut cu tot ce pot!“
O altă făgărășeancă implicată în acest proiect este Andreea Streșină. De 17 ani locuiește și muncește în Cluj-Napoca și nu este deloc străină de inițiative și proiecte individuale. Tocmai de aceea a considerat că rolul ei în acest proiect este unul foarte important, în primul rând datorită experienței acumulate.
Numele meu este Andreea Streșină, am 36 de ani și sunt Manager de Proiect într-o firmă de traduceri. Locuiesc în Cluj-Napoca de peste 17 ani, de când am plecat la facultate acolo, dar Făgărașul este orașul meu natal, orașul meu de suflet în care revin cel puțin lunar să îmi vizitez familia și prietenii. Am urmărit întotdeauna inițiativele și proiectele frumoase din Făgăraș și Țara Făgărașului, le-am promovat și sprijinit mereu, cum am putut. Astfel, în momentul în care m-a contactat Geanina am zis instant: Da, mă implic și vreau să ajut cu tot ce pot! După cum spunea Geanina, eu am mai avut proiecte individuale și m-am mai implicat în astfel de inițiative pentru comunitate. De altfel, chiar în toamna acestui an, o altă prietenă m-a cooptat într-un proiect minunat și împreună cu alte 2 prietene am pus bazele unui proiect deosebit: Făbricuța de jucării, unde noi 4 am creat de la zero aproximativ 400 de jucării textile, ursuleți și păpușele, pe care le-am dăruit copilașilor din diverse comunități din Cluj-Napoca și zonele limitrofe. Proiectul se va extinde și va lua amploare de anul viitor, mi-am propus să ajungem și la comunități din Țara Făgărașului, în paralel cu implicarea mea în această campanie de strângere de fonduri. Totul pornește din copilărie, de la bunicii mei materni! Bunicii mei au fost niște oameni simpli, dar empatici și altruiști,mi-au insuflat asta și mie, prin faptele lor, prin povești și povețe. Eu nu am copii încă, însă am o sensibilitate aparte legată de Pediatria Făgăraș: am fost internată o singură dată acolo când aveam doar 6 ani, fiind suspectă de scarlatină. Am fost internată timp de o săptămână singură, fără mama de care eram foarte atașată, fără altcineva în salon, fiind în carantină. Iar pentru un copil vorbăreț și energic cum eram eu, internarea într-un salon cu gratii la geam a fost ceva destul de marcant. Și de aceea îmi doresc și mă bucur că am ocazia să ajut, ca după 30 de ani, copilașii din Făgăraș să aibă parte de o Secție de pediatrie nouă, modernă, cu cărți, jocuri și activități care să le aducă bucurie în timpul pe care trebuie să îl petreacă acolo, cu sau fără aparținătorii lor“, a explicat și Andreea.

Făgărășeni, sunteți rugați să vă implicați!
Așa că, dragi făgărășeni, dacă doriți să vă implicați în această campanie de strângere de fonduri pentru dotarea Secției de Pediatrie, sunteți rugați să accesați următorul link: pe platforma GoFundMe => https://www.gofundme.com/manage/pediatricunitfagaras. De asemenea le puteți apela și telefonic la: 0745142676 sau pe adresa de e-mail voluntariat.donatii@gmail.com pentru alte metode prin care puteți dona (Numerar, Revolut, Transfer bancar, etc). „Campania va fi derulată pe parcursul mai multor luni, iar în perioada următoare vom înființa și o asociație. E adevărat că este nevoie de mulți bani pentru a dota noua locație cu mobilier și echipamente medicale noi, de aceea ne-am gândit la 100.000$. Este o sumă mare, însă eu cred că este realizabilă, având în vedere că în nici o săptămână de când am făcut publică campania în social media s-au adunat aproximativ 2.000 $, prin platforma GoFundMe și numerar. Cu banii strânși vom achiziționa în mod direct produsele necesare pentru dotarea Sectiei de pediatrie, bineînțeles sub coordonarea celor din Primăria Făgăraș și a managerului Spitalului Municipal Dr. Aurel Tulbure din Făgăraș“, a mai precizat Geanina.

Proiectul pentru mutarea Pediatriei este de 2 milioane de lei. Pediatria va fi mutată în clădirea centrală a spitalului, la parter şi etajul I.

(Alina ROMAN)








Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.