Pentru că avem multe de spus!

.

Țurțurii formați în zilele de ger, pericol pentru pietoni!


turturi-blocPompierii le reamintesc făgărășenilor faptul că țurțurii de gheață de la nivelul acoperișurilor sau balcoanelor pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.

De îngrijirea şi curăţarea clădirilor şi faţadelor acestora se ocupă proprietarii/asociaţiile de locatari/ administratorii imobilelor, pompierii acţionând numai dacă arhitectura imobilelor nu permite îndepărtarea ţurţurilor de către cei enumerați anterior.

Totodată, în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, proprietarii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor.

„Aceste solicitări pot influența negativ capacitatea operațională a Inspectoratului. În cazul apariției unei situatii de urgență care presupune stingerea unui incendiu sau salvări de la înăltime este posibil ca autoscările din dotare să nu fie folosite imediat în acest tip de misuni, deoarece acționează pentru îndepărtarea țurturilor. Redirecționarea acestora implică creșterea timpului de răspuns“, a declarat cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.