Pentru că avem multe de spus!

.

Turul Ciclist al României trece joi prin Făgăraş


Turul Ciclist al României a fost reluat anul acesta după o pauză de 5 ani. Cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, Turul va onora acest eveniment major, vizitând toate cele 3 provincii istorice ale României. turul ciclist

Cicliștii pornesc în prima etapă miercuri, 19 septembrie, de la Alba Iulia la Sibiu.

Ceremonia de deschidere și prezentarea echipelor a avut loc marți în Cetatea Alba Carolina de la Alba Iulia.

Pe la Făgăraş cicliştii vor trece în etapa a II-a a Turului, care ale loc joi, pe traseul Sibiu – Braşov.

Etape:

  • Etapa 1 – Alba Iulia – Sibiu (19 septembrie)
  • Etapa 2 – Sibiu – Brașov (20 septembrie)
  • Etapa 3 – Brașov – Focșani (21 septembrie)
  • Etapa 4 – Buzău – Târgoviște (22 septembrie)
  • Etapa 5 – București (23 septembrie)

Turul Ciclist al României este competiția de profil cu cea mai mare tradiție din România, fiind organizată pentru prima data în anul 1934, România fiind cea de-a șasea echipă din lume care găzduiește un tur național de ciclism. Prima ediție a turului a avut 1026 de km, 7 etape și a fost câștigată de Marin Nicolov și echipa Bulgariei.

Anul acesta are loc cea de a 51-a ediție a Turului Ciclist al României, fiind organizată de Federația Română de Ciclism.

Ediția din acest an este de o importanța mare, 2018 marcând un secol de la unificarea României și astfel fiind un eveniment de anvergură la nivel național. Cu mai mult de 20 de echipe aliniate la linia de start și peste 100 de cicliști care se confruntă pentru mult râvnitul tricou galben, cursa promite să fie un spectacol de ciclism captivant.

Cu cicliștii pornind din orașul cheie al evenimentelor care au avut loc acum 100 de ani, Alba Iulia, cursa va trece peste Munții Carpați, încheindu-se cinci zile mai târziu într-o etapă pasională de seară în București.

Ciclismul de şosea promovează şi alte valori, precum spiritul de echipă, dinamismul, forţa, solidaritatea, efortul pentru depăşirea propriilor limite şi excelenţa, în plus ciclismul este considerat un sport ecologic.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *