O etapă din turul ciclist al României are linia de final la Făgăraș


Gheorghe Sucaciu, edilul Făgărașului, a anunțat că Turul Ciclist al României, care trece pe la Făgăraș, va fi transmis pe Eurosport.

În etapa a treia a turului ciclist, care se va desfășura vineri, 9 septembrie, biciliștii vor avea de parcurs distanța de la Târgu Mureș la Făgăraș, adică 154 km.

,,Frumusețile Țării Făgărașului vor fi urmărite pentru prima dată în istorie, de peste 100 de milioane de oameni, în același timp. Turul României va fi transmis în 50 de țări prin intermediul Eurosport. Vineri, 9 septembrie, o linie de final va fi amenajată la Făgăraș, pe unde cicliștii români și străini vor trece și vor marca sfârșitul celei de-a treia etape a competiției. Va fi un eveniment deosebit și unic, de aceea, prezența făgărășenilor este importantă. Toți cei care iubesc și susțin sportul, dar și cei care vor să ia parte la un moment deosebit sunt așteptați în această zi, să îi încurajeze pe cicliști pentru efortul depus, cu multe aplauze. Ora estimată este 16.30. Poate fi influențată de mai mulți factori – vreme, trafic, incidente neprevăzute”, a precizat primarul Sucaciu.

Anul acesta se desfășoară ediția cu numărul 55 a Turului României. Competiția va avea loc în perioada 6-11 septembrie 2022 pe un traseu de aproximativ 850 km care pornește din Satu-Mare și trece, înainte de a ajunge la București, prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. 24 de echipe profesioniste din 13 țări și-au confirmat deja participarea, iar rezumate extinse din fiecare etapă a Turului României vor putea fi urmărite zilnic în 50 de țări, inclusiv în România, fiind pentru prima oară când competiția este transmisă la nivel internațional, asemenea tuturor celorlalte mari tururi cicliste.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.