Un făgărăşean aleargă 100 km în 10 ore pentru copiii din Valea Plopului


Mihail Câmpeanu este un tânăr făgărăşean, de 21 de ani, astăzi student la două facultăţi din capitală: student în anul III la Agricultură în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterniară şi student în anul II la Teologie în cadrul Universităţii Bucureşti.

Mihail Câmpeanu

Mihail Câmpeanu

Mihail este pasionat de alergare şi face asta de când era elevul Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu” din Făgăraş.

De când a descoperit că poate alerga în scop caritabil, o face cât de des poate.  Acum se pregăteşte pentru o cursă extrem de lungă, de 100 de kilometri, pe care îşi propune să o termine în aproximativ 10 ore, deşi organizatorii estimează că pentru parcurgerea distanţei ar fi nevoie de 13 ore.

Cursa va avea loc pe 1 iunie, de Ziua Copilului, iar scopul ei este strângerea de fonduri pentru copiii aflaţi în tabăra de la Valea Plopului (Vălenii de Munte, jud. Prahova). Traseul acesteia va fi o buclă cu startul şi finishul în tabăra de la Valea Plopului.

De peste două decenii, preotul Nicolae Tănase are grijă de copiii abandonaţi, pe care i-a adunat într-o tabără construită în sat, între dealuri. Peste 300 de micuţi orfani, alungaţi de părinţi sau părăsiţi prin spitale îşi duc astăzi viaţa acolo. În decursul anilor peste 1600 de suflete au crescut aici. Copiii sunt hrăniţi, îngrijiţi şi supravegheaţi de femei angajate din sat.

,,Este un eveniment caritabil, la care, pe lângă taxa de înscriere, trebuie să strângi şi fonduri. Toţi banii se adună pentru tabăra de copii. Mi-am propus să fac cam 10 km pe oră şi să termin cursa în 10 ore. Singurele opriri vor fi cele de la punctele de alimentare, la care îmi propun să nu stau mai mult de câteva minute. Am început să alerg în Făgăraş, pe când eram elev în clasa a X-a, în copilărie fiind cel mai slab alergător din câţi ştiam. Atunci sora mea, care locuieşte în Luxemburg, a început să facă acolo alergări zilnice şi mi-am zis să fac şi eu ca ea. Prima dată când am dat 7 ture de stadion m-am simţit cum m-aş simţi astăzi după 60 de kilometri de alergat. După ce am venit la Bucureşti am aderat la ASCOR, o asociaţie a studenţilor creştini. În cadrul ASCOR am făcut împreună cu alţi colegi o grupă de alergare care se numeşte ,,ASCOR aleargă”. Până acum am mai participat şi la alte curse, dar niciuna din ele cu un traseu aşa de lung”, spune Mihail, care este şi vicepreşedinte ASCOR Bucureşti.

Tânărul făgărăşean a mai participat la curse de 20 km şi 40 km în Bucureşti, precum şi la o alergare în scop caritabil la Iaşi, pe o distanţă de 10 km, unde a şi obţinut locul III. Concursul de la Iaşi se numea ,,Aleargă pentru dorinţe” şi toţi banii proveniţi din taxele de înscriere se duceau spre copii.

(Cristina Cornilă)

inchirieri ecoterm

 
2 thoughts on “Un făgărăşean aleargă 100 km în 10 ore pentru copiii din Valea Plopului

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.