Pentru că avem multe de spus!

.

Un film produs de un tânăr de 24 de ani cu origini în Şercăiţa se află pe lista filmelor eligibile pentru nominalizare la GOPO 2019


  • În 14 decembrie 2018 filmul a rulat şi la Făgăraş!

Andrei Daniel Bărbat este producător, regizor, editor, scenarist şi actor în propriul său film, ,,Pentru România”.

Străbunicii lui paterni se trag din satul făgărăşean Şercăiţa.

,,Filmul pe care l-am produs prezintă povestea a doi daci războinici care ajung cumva în România de astăzi. Protagoniştii vor să vadă cum a evoluat poporul lor şi, privind cum arată astăzi, ajung la concluzii diferite şi au şi reacţii diferite. Unul vrea să se întoarcă înapoi în timp şi să radă Imperiul Roman de pe faţa pământului, iar celălalt este plin de speranţă şi are încredere în drumul pe care a evoluat acest popor”, spune Andrei Bărbat.

fim Pentru Romnia (4)Filmul durează două ore şi îi plimbă pe spectatori între România şi Anglia. Câteva scene sunt filmate la Londra şi Hatfield, pentru că producătorul a studiat în Anglia şi a avut acces la locurile respective.

Filmul ,,Pentru România” a rulat la Casa de Cultură din Făgăraş în data de 14 decembrie 2018.

Producţia a fost bine primită de publicul făgărăşean, iar autorul ei a promis că se întoarce în oraşul nostru în 2019 cu un alt film la care deja lucrează.

Andrei Daniel Bărbat a acordat cu acel prilej şi un interviu ziarului ,,Salut Făgăraş”, pe care îl puteţi parcurge AICI. A dezvăluit în interviu ce subiect ar vedea el potrivit pentru un film a cărui acţiune s-ar petrece în municipiul Făgăraş.

În martie 2019 se organizează a XIII-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, un eveniment anual care premiază valorile cinematografiei autohtone contemporane. Printre filmele de lung metraj eligibile pentru nominalizare se numără şi filmul ,,Pentru România”.

Anul acesta, peste 20 de filme documentare și de ficțiune lansate în cinema în 2018 sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2019. Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmelele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din România în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie a anului precedent.

Printre filmele eligibile la titlul pentru Cel mai bun film românesc al anului 2019  se numără ,,Pororoca”, ,,Charleston”, ,,Povestea unui pierde vară”, ,,Soldatii. Poveste din Ferentari” sau ,,Moromeții 2”. Iată AICI lista filmelor eligibile pentru nominalizare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.