Pentru că avem multe de spus!

.

Un fost primar din județ, condamnat după ce a făcut sex cu mai mulți băieți minori


Fostul primar din Cristian, Gheorghe Podar (62 ani), a fost condamnat de judecătoria Zărnești la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru acte sexuale cu minori. Bărbatul fusese arestat în 2019.

El a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu 3 băieți.

Cu unul dintre băieți a făcut sex de șase ori, instanța reținându-i șase acte materiale.

Cu un alt băiat, fostul edil a întreținut de opt ori acte sexuale.

Cu un al treilea minor, inculpatul a întreținut acte sexuale o singură dată.

Inculpatul a primit câte o pedeapsă pentru fiecare dintre cele trei victime. La final, pedepsele au fost contopite.

,,În baza art. 39 alin. 1 lit. b) din Codul penal, contopeşte pedepsele aplicate, aplicând pedeapsa cea mai grea, respectiv de un an şi şase luni închisoare, căreia îi adaugă o treime din totalul celorlalte, respectiv nouă luni închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa de doi ani şi trei luni închisoare. (…).  În baza art. 91 din Codul penal, dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de doi ani şi trei luni închisoare. În baza art. 92 din Codul penal, stabileşte un termen de supraveghere de trei ani”, se arată în hotârârea instanței, din dosarul nr. 3993/338/2019 al Judecătoriei Zărnești.

Jurnaliștii de la stiridebrasov.ro notează că prin rechizitoriul din data de 27.11.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov s-a reţinut că de la începutul anului 2019 şi până în cursul lunii octombrie 2019, în timp ce se afla la cabana proprietate personală aflată în loc. Vulcan, jud. Braşov, inculpatul Podar Gheorghe a întreţinut relaţii sexuale cu trei persoane vătămate minore cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, cunoscând vârsta minorilor, remiţându-le în acest sens persoanelor vătămate diverse sume de bani.

Totul a ieșit la iveală după ce bărbatul a fost șantajat.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a inculpaţilor majori Chioaşcă Sebastian şi Bloj Codruţ şi a inculpatului minor C.D.C., sub aspectul comiterii infracţiunii de şantaj. În fapt, s-a reţinut că cei trei inculpaţi după ce au aflat că numitul Podar Gheorghe a întreţinut acte sexuale cu persoanele vătămate minore şi după ce au aflat de existenţa unei înregistrări video care îl surprindea pe numitul Podar Gheorghe în ipostaze compromiţătoare, în perioada iulie – octombrie 2019 l-au ameninţat pe Podar Gheorghe cu darea în vileag a acestor fapte, în scopul dobândirii în mod injust a unor sume de bani, primind în acest sens suma de 24.000 de euro, suma de 1.000 de euro, respectiv suma de 3.000 de euro.

Tinerii care l-au șantajat cu primit pedepse de 2 și 3 ani de închisoare cu suspendare și trebuie acum să dea banii înapoi.

Hotărârea nu a fost contestată de niciuna dintre părți și va rămâne astfel definitivă.

Gheorghe Podar a fost primar în comuna Cristian în mandatul 1996 – 2000.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.