Pentru că avem multe de spus!

.

UPDATE: Risc 4 de avalanșe în Munții Făgăraș. Turiștii dispăruți sunt căutați de salvatori


Cei trei turiști care au fost dați dispăruți în Munții Făgăraș sunt căutați și astăzi, pentru a treia zi consecutiv, doar cu ajutorul unui elicopter MAI. Și asta întrucât există pericolul producerii de avalanșe, din această cauză echipele de intervenție nu au mai putut urca spre creastă.

disparutSalvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Jandarmerie, Salvamont Victoria și Salvamont Sâmbăta, Poliție, au pornit în căutarea celor trei, după ce un călugăr de la Schitul Breaza a semnalat prezenţa în apropierea lăcaşului de cult a unui autoturism nemişcat de mai multe zile.

Potrivit șefului Salvamont Victoria, Tomas Bross, căutările sunt dificile, întrucât aceștia nu și-au anunțat familiile cu privire la traseul pe care îl vor urma. Însă de mâine, miercuri, se vor forma echipe complexe pentru a porni în căutarea lor.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu, a declarat că familiile turiștilor nu au anunțat mai devreme dispariția celor trei, întrucât ei știau că aceștia sunt pregătiți pentru expediții de cel puțin 10 zile. „Colegii au ținut legătura cu membrii familiei unuia dintre ei. Aceștia susțin că sunt pregătiți pentru expediții de cel puțin 10 zile și obișnuiesc să facă astfel de ascensiuni. Participăm și noi la căutări, însă jandarmii coordonează activitățile“, ne-a declarat Gabriela Dinu, IPJ Brașov.

În urmă cu puțin timp un elicopter a pornit din nou în căutarea turiștilor, la bordul acestuia aflându-se un salvamontist, fără jandarmi la bord.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.