Pentru că avem multe de spus!

.

Ursul a băgat frica într-un turist aflat pe munte


Salvamontiștii sibieni au avut sâmbătă noaptea o acţiune de salvare a unui turist care s-a rătăcit în zona Vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş de frica unui urs. Varful Negoiu

Bărbatul de 31 de ani, din Braşov, a fost găsit în jurul orei 23.00.

El nu a avut probleme medicale, însă temperaturile scăzute în timpul nopții de la peste 2.000 de metri altitudine puteau să îi fie fatale, dacă nu era găsit de cei de la Salvamont Sibiu.

Bărbatul rătăcit nu a putut oferi informaţii despre locul în care se afla. Cu toate acestea, salvatorii montani l-au găsit. El se afla mai jos de Vârful Negoiu, pe Valea Sărăţii, după cum a precizat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Turistul era înspăimântat de un urs, deşi nu fusese încă atacat. Salvamontişii ştiau că în zonă este de foarte mult timp o familie de urşi.

De asemenea, un urs a fost călcat duminică noaptea de o maşină pe DN1 la ieşirea din satul Perşani înspre Braşov. Sâmbătă dimineaţa poliţiştii locali din Mediaş au fost nevoiţi să dirijeze spre pădure un urs care mergea nestingherit pe o stradă din Mediaş. Un pui de urs a murit joia trecută pe DN 7, în apropiere de localitatea Boiţa din judeţul Sibiu, călcat de un autoturism. La finalul lunii octombrie un alt urs a fost călcat pe DN1 la Ucea de Jos, iar câteva zile mai târziu un urs a fost accidentat în apropierea localităţii Sâmbătă de Jos, tot pe DN1. 

Foto: wikimapia.org

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.