Pentru că avem multe de spus!

.

Ursul a intrat într-o gospodărie din Copăcel


  • Panică în satul Copăcel, din comuna Hârseni, după ce un urs a dat iama, azi-noapte, într-o gospodărie din localitate.

O gospodărie din satul Copăcel a fost vizitată de un urs, azi-noapte. Iar proprietarii au observat acest lucru de dimineață, atunci când au văzut și pagubele lăsate de animal. Cazul nu este unul singular, având în vedere că în ultimele luni  urşii au fost vizitatori constanţi în localităţile Copăcel, Mărgineni şi Hârseni.

Când ne-am trezit de dimineață am văzut pagubele. Prima dată a fost la un alt vecin, dar acolo nu a avut ce stricăciuni să facă. Iar apoi a venit la noi. A stricat gardul, a ajuns unde e cotețul de păsări și a luat trei pui de acolo“, a spus o localnică.

Localnicii din comuna Hârseni s-au plâns în ultima perioadă de apariția urșilor în curțile și grădinile acestora.

Oamenii din zonele în care urșii obișnuiesc să intre în localități vor primi bani de la ministerul Mediului pentru a instala garduri electrice în jurul gospodăriilor. Banii fac parte dintr-un program lansat de minister în dezbatere publică și care are ca obiectiv împiedicarea incidentelor tot mai dese provocate de urși.

Populația poate primi până la 2000 de lei pentru instalarea gardurilor electrice în jurul zonelor obiectivelor pe care vor să le protejeze. Suma finanțată prin Administrația Fondului pentru Mediu acoperă în proporție de 100% costurile unui astfel de sistem care include generatoare de impulsuri, izolator inel, role fir gard electric etc.

Programul este adresat și populației din județul Brașov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.