Pentru că avem multe de spus!

.

Valoarea maximală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, începând cu prima zi a lunii aprilie 2020, conform unei legi recent apărute în Monitorul Oficial


Legea 24/2020 este cea care prevede majorarea valorii tichetului de masă la 20 de lei, în condițiile în care valoarea maximă a unui tichet de masă este acum de 15,18 lei. Actul se va aplica începând cu data de 1 aprilie 2020, după ce a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Această decizie s-a luat după ce s-a constatat că tichetul pe care îl primesc angajații acum nu are o valoare suficientă pentru a putea acoperi costurile unei mese. Un alt motiv pentru care a fost făcută modificarea este faptul că valoarea actuală de aproximativ trei euro a tichetului de masă este una dintre cele mai mici din Europa, unde valorile tichetelor sunt cuprinse între șase și 11 euro.

Trebuie specificat că valoarea nominală stabilită prin lege a tichetelor este una maximală, ceea ce înseamnă că este opțională și că angajatorul poate alege să ofere pe tichetul de masă valoarea maximală sau una mai mică, după caz, scrie avocatnet.ro.

Tichetele de masă sunt bilete de valoare acordate lunar angajaților, ca alocație individuală pentru hrană. Acestea pot fi folosite numai la achitarea mesei sau la achiziționarea produselor alimentare.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.