Vârsta minimă de pensionare pentru poliţişti şi militari ar putea creşte de la 45 la 50 de ani


Anunț major despre pensii! Vârsta minimă de pensionare s-ar putea modifica pentru mii de români. Totul este prevăzut într-un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.politie

Sunt vizaţi poliţiştii, dar şi cadrele militare. Potrivit proiectului, pus în dezbatere la Senat, se propune creşterea vârstei minime de pensionare, dar şi posibilitatea de a lucra în continuare în urma împlinirii vârstei standard de pensionare.

Astfel, poliţiştii şi militarii ar putea să se pensioneze la vârsta de 50 de ani, se arată în propunerea legislativă.

,,Reducerea vârstei standard de pensionare (…) nu poate fi mai mare de 10 ani. Indiferent de reducerile aplicate, vârsta de pensionare a militarilor şi poliţiştilor nu poate fi mai mică de 50 de ani”

În prezent, vârsta minimă de pensionare este de 45 de ani.

Mai mult, aceştia îşi pot continua activitatea, la cerere, după ce au atins vârsta standard de pensionare. Este vorba despre o perioadă cuprinsă între trei şi cinci ani.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Parlament, promulgat de preşedinte şi publicat în Monitorul Oficial.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.