Pentru că avem multe de spus!

.

Victoria: Taxele şi impozitele locale aferente anului 2019 se vor stabili joi. Tot atunci liberalii îşi înlocuiesc un consilier local.


Joi, 26 aprilie 2018, Consiliul Local Victoria se va întruni în şedinţă ordinară.

Primaria orasului Victoria

Primaria orasului Victoria

Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre din mapa aleşilor vizează stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul fiscal următor.

Pentru indexarea impozitelor şi taxelor locale, consiliile locale utilizează o rată a inflaţiei de 1,34%, în acord cu prevederile Ministerului Finanţelor.

Conform proiectului de hotărâre, se menţine şi în anul fiscal 2019 bonificaţia de 10%, în cazul impozitului pe clădiri, terenuri şi miloace auto, achitat în avans.

Proiectul referitor la taxe şi impozite s-a aflat în dezbatare publică în perioada 23.03.2018 – 13.04.2018.

Rocada consilierilor liberali

Un al proiect de hotărâre vizează încetarea mandatului de consilier local al liberalului Molnar Sorin, prin demisie, şi declararea locului vacant. Strâns legat de acest proiect este cel care priveşte validarea mandatului de consilier local a lui Ciceu Constantin Adrian.

Molnar a înaintat cererea de demisie la data de 20 martie a.c. şi a adus astfel la cunoştinţa Legislativului decizia sa de demisionare începând cu aceeaşi dată. Sorin Molnar a câştigat recent concursul pentru ocuparea postului de consilier I principal în cadrul Compartimentului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. A fost declarat admis, cu un punctaj de 189 de puncte. Contracandidatul său a avut 168,3 puncte. Pentru a nu fi incompatibil cu statutul de funcţionar public, Molnar şi-a dat demisia din funcţia de consilier local. În trecut, acesta a ocupat şi fotoliul de viceprimar al oraşului Victoria.

Următorul pe lista liberalilor pentru funcţia de consilier local este Ciceu Constantin Adrian. Partidul pe listele căruia a condidat este de acord cu validarea acestuia din urmă în locul lui Molnar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *