Pentru că avem multe de spus!

.

Victoria teatrului la Victoria-Festivalul Naţional de Teatru Bona Fortuna 2015


victoria teatrului

Clubul Copiilor Victoria continuă tradiţia activităţilor deosebite care se desfăşoară în fiecare an în cadrul instituţiei de învăţămant, de această dată fiind gazdă a Festivalului Naţional de Teatru Bona Fortuna desfăşurat între 24-26 aprilie 2015.

 

Organizator al Festivalului este Cercul de Arta Actorului coordonat de profesor actor Vladimir Vărzaru care a continuat tradiţia anilor anteriori când festivalul era unul regional, acesta fiind primul an în care Bona Fortuna a devenit Naţional înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale. Festivalul s-a derulat pe parcursul a trei zile pline de culoare, sunet şi poezie. Participanţii din cele 16 judeţe ale ţării care au luat parte la festival s-au arătat încântaţi de atmosfera deosebită şi de spectacolele de care au avut parte. Juriul, format din criticul teatral Dan Victor Biriş, poetul Horia Vătămanu Coantă, Alina Morariu şi Angelica Cioacă, nu a avut nici de această dată o misiune uşoară, calitatea spectacolelor prezentate, atmosfera creată,originalitatea şi spiritul creativ făcand dificilă luarea unei decizii. Cu toate acestea în urma procesului de jurizare marele câștigător al Festivalului Național Bona Fortuna, ediţia I, 2015, a fost trupa Lazy Act de la Palatul Copiilor Giurgiu cu spectacolul Înger şi Demon, urmată în preferinţele juraţilor de trupa Bona Fortuna, aparţinând Clubului Copiilor Victoria cu spectacolul „Cerere în căsătorie“ după A. P. Cehov, în timp ce locul III a fost adjudecat de trupa Dicentis de la Palatul Copiilor Târgu Mureş cu piesa „Logica rătăcirii“. Premiul special al festivalului a fost câștigat de Palatul Copiilor Târgu Mureş, filiala Sighişoara cu piesa Fata Morgana.

Cel mai bun actor – din Victoria

Alte secţiuni premiate au fost cele de Cea mai bună actriţă unde s-a impus Andreea Gabriela Hincu-Palatul Copiilor Giurgiu, urmată de Tania Lobel-Clubul Copiilor Victoria şi Paula Scheel- Palatul Copiilor Târgu Mureş, filiala Sighişoara şi Cel mai bun actor unde premiul I a fost adjudecat de George Zamfir-Clubul Copiilor Victoria, secondat de Robert Zamfir-Palatul Copiilor Giurgiu şi Boeriu Marius-Palatul Copiilor Targu Mureş. De asemenea au fost menţionaţi: Clubul Copiilor Făgăraş-secţiunea Muzică originală, Palatul Copiilor Iaşi-secţiunea Personaj colectiv, Şcoala Gimnazială Şinca Veche-secţiunea Debut, Şcoala Gimnazială George Coşbuc Sighetul Marmaţiei-trupa Florile Izei-secţiunea Tradiţii, Palatul Copiilor Sibiu-secţiunea Pantomimă şi Cel mai tanăr actor, Palatul Copiilor Piteşti-secţiunea Corporalitate. Organizatorul festivalului Bona Fortuna 2015, Vladimir Vărzaru a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi pentru calitatea spectacolelor şi efortul depus în realizarea acestora, conducerii unităţii de învăţămant pentru susţinerea acordată în realizarea prezentei ediţii şi nu numai, sponsorilor fără de care ediţia din acest an  ar fi fost şi mai dificil de organizat dat fiind faptul că nu a existat finanţare pentru organizarea manifestării şi voluntarilor proiectului C.O.R.E.C.T., care s-au implicat în mod activ şi eficient în realizarea activităţilor. Cu speranţa că manifestarea cultural-artistică va deveni o tradiţie la Clubul Copiilor Victoria, Cercul de Arta actorului continuă să se implice în tot ceea ce înseamnă teatru şi manifestare teatrală pentru elevi atat la nivel judeţean cât şi național.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.