VIDEO – O viitură a blocat circulația pe ambele sensuri pe DN73A, în zona localității Poiana Mărului! Drumurile și gospodăriile oamenilor sunt inundate


Ploile abundente din timpul nopții au blocat zona Poiana Mărului. Apa a inundat atât carosabilul, cât și gospodăriile oamenilor, astfel drumul, la această oră, este blocat de la Poiana Mărului spre Șinca Nouă.

Pe timpul nopții, pe DN 73 A, pe raza localității Poiana Mărului, din județul Brașov, a plouat torențial, încât aluviunile aduse de pe versanți au blocat drumul pe mai multe porțiuni, până la ieșirea din localitate spre Șinca Nouă. Drumul este impracticabil la acest moment.

La fața locului acționează atât echipaje ale poliției, cât și ale pompierilor și ai lucrătorilor DRPD Brașov. Aluviunile continuă să curgă de pe versanți, astfel că intervenția va fi una de durată.

,,Se intervine la această oră pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din localitatea Poiana Mărului în urma producerii unei viituri și a ieșirii din albie a pâurului care trece prin localitate. Se intervine cu 5 autospeciale și 5 motopompe. Circulatia pe drumul 73 A este oprită. De asemenea, pompierii intervin la evacuarea apei din 3 gospodării și 2 subsoluri din localitatea Zărnești ( str. Nouă și str. Brebina); se intervine cu o motopompă’’, a declarat maior Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Ocoliți zona până la eliberarea carosabilului.

(Alina ROMAN)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.