Viorica Dăncilă nu ştie unde este Crihalma, deşi este aşteptată acolo de 4 ore!


Premierul României este aşteptat de câteva ore bune în comuna Comăna. Încă de la ora 14.00, oficialităţile au început să o aştepte pe Viorica Dăncilă la faţa locului. dancila

La ora aceasta vizitează alte zone inundate din ţară.

Podul de lemn dintre Comăna de Jos şi Crihalma, luat de viitură sâmbătă seara, este motivul pentru care premierul României este aşteptat aici.

Viorica Dăncilă zboară cu elicopterul de la zonă inundată la alta. Mai devreme se afla la Slănic Moldova. Din elicopter, pe tot traseul aerian pe care îl face între zonele inundate, premierul urmăreşte pagubele inundaţiilor.

Alături de premier se află Ministrul de Interne, Carmen Dan, şi Ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Dăncilă este încălţată cu cizme de cauciuc şi inspectează fiecare zonă în care aterizează elicopterul.

Cu câteva minute în urmă, când se afla într-o altă localitate cu probleme, un reporter a întrebat-o ce se va întâmpla cu podul luat de ape la Crihalma.

,,Noi am cerut evaluarea situaţiei. Avem în plan să activăm şi fondul de solidaritate după ce vom termina evaluările. Dorinţa mea este ca aceste evaluări se se facă într-un timp cât mai scurt pentru a veni cât mai repede cu soluţii. Nu ştiu situaţia exactă de la Crihalma. Ştiţi ceva de acolo?”, i-a întrebat, încurcată, Dăncilă pe cei din delegaţia sa. Un însoţitor i-a venit în ajutor şi a explicat că localitatea este în judeţul Braşov. ,,A, este în judeţul Braşov… O să văd care este situaţia şi o să vă dăm răspuns”, e explicat stânjenită Dăncilă.

Prin locurile văzute, premierul a constatat lipsa consolidărilor la diguri: ,,Am descoperit diguri la care nu s-au făcut lucrări de consolidare de zeci de ani. Probabil nu s-a luat în calcul că vor fi cantităţi atît de mari de apă. Din 1969 niciodată nu au fost precipitaţii atât de abundente.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.