,,Drumul de sub munte” este la faza de licitație


,,Drumul de sub munte”, cei aproape 50 de km, variantă a DN1, a ajuns la faza de licitație. Potrivit consilierului județean Ioan Mareș, modernizarea drumului ar putea începe în primăvara anului viitor.

mares ioan,,Drumul de sub munte este la faza de licitație. Banii există, s-au semnat contractele. Perioada de licitație s-ar putea să fie mai scurtă, iar cea de contestații să nu mai existe. Conform noii legi, și asta e un lucru bun care s-a făcut, firmele care fac contestații trebuie să depună 2% din valoarea proiectului. Cu siguranță se va realiza, nu știu sigur dacă vor începe lucrările chiar din această toamnă, dar din primăvara anului viitor cu siguranță. Sunt bani, aprobările sunt făcute, exproprierile sunt realizate. Să nu uităm, însă, Consiliul Județean Brașov a fost văduvit de 20 milioane de euro anul acesta și trebuie să asigurăm instituțiile din subordinea lui cu fonduri, acestea sunt prioritățile noastre. Iar cu ce mai rămâne să putem să întreținem drumurile județene. Anul trecut a fost reparat drumul de sub munte, dar în perioada următoare toate drumurile care fac legătura cu DN1 și drumul de sub munte vor fi reparate”, ne-a declarat consilierul județean Ioan Mareș.

Aproape 50 de kilometri de drum vor fi modernizaţi prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

drum pe sub munte 1Valoarea totală a proiectului este de 146.864.245,94 lei, din care 122.749.323,91 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare a proiectului durează până în data de 30 septembrie 2021.

Este vorba de modernizarea a 49,039 km drum judeţean, după cum urmează:

– 45,525 km pe DJ 104A

– 2,173 km pe DJ 105C

– 1,341 km – DJ 105P

Acest drum pe sub munte face legătura următoarelor localităţi: Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus.

Contractul de finanţare pentru acest drum a fost semnat în octombrie 2017. Pentru modernizarea drumului s-a creat un parteneriat între Judeţul Braşov şi comunele pe care acesta le traversează: UAT Judeţul Braşov – lider de parteneriat, UAT Comuna Lisa, UAT Comuna Ucea, UAT Comuna Drăguş, UAT Comuna Sâmbăta de Sus, UAT Comuna Şinca, UAT Recea, UAT Oraşul Victoria, UAT Comuna Hârseni, UAT Comuna Viştea.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.