Pentru că avem multe de spus!

.

Weekend la cabanele din Munții Făgăraș. Cum va fi vremea și ce recomandă specialiștii


  • Vreme numai bună pentru aventuri montane. De asta vor avea parte turiştii ce şi-au anunţat prezenţa la cabanele din Munţii Făgăraş. Salvamontiştii recomandă totuşi un echipament corespunzător escaladărilor şi multă prudenţă. Nu uitați de distanțarea socială și de purtarea măștii în interiorul cabanelor!

În acest sezon turistic, în Munții Făgăraș sunt deschise turiștilor două cabane: Turnuri și  Cabana de la Sâmbăta. În cazul în care v-ați făcut planuri pentru acest sfârșit de săptămână pe munte, este indicat să puneți în rucsac și masca de protecție. Asta pentru că în interiorul cabanelor este obligatorie purtarea acesteia.

În interiorul celor două cabane deschise nu se servește masa, iar cazarea este limitată, ne spune șeful Salvamont Victoria, Tomas Bross. Acesta îi sfătuiește pe munțomani să folosească cel mai bine corturile peste noapte. „Vremea, până duminică la prânz, va fi foarte frumoasă pe munte. Duminică după-amiaza sunt așteptate intemperii. Sfătuim turiștii să respecte distanțarea socială și să poarte mască în interiorul celor două cabane deschise. Oricum, și cabanierii au grijă ca toate aceste recomandări să fie respectate de către turiști. De asemenea, nu uitați de echipamentul corespunzător și respectați marcajele. Unde sunt linii de zăpadă sunt și probleme de alunecare, așa că mare atenție în acele porțiuni!“, a transmis Tomas Bross, șeful Salvamont Victoria.

Turiștii care vor să meargă pe Transfăgărășan vor avea parte, de asemenea, de vreme frumoasă. Și acolo, bineînțeles, sunt restricții de care trebuie să țineți cont. Aveți grijă, sfătuiește Tomas Bross, pe Transfăgărășan mai cad pietre.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.