15 țări din Europa au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca


Până în acest moment, 13 țări din Uniunea Europeană au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Ele sunt: Danemarca, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Portugalia,  Cipru, Suedia, Letonia.

Alte state din Europa dar din afara Uniunii Europene, care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sunt Norvegia și Islanda.

Măsura vine după suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele vaccinate.

Statele europene care au întrerupt folosirea vaccinului au anunțat că așteaptă evaluarea din partea Agenției Europene a Medicamentului.

Autoritatea de reglementare europeană a medicamentelor a informat că va organiza o reuniune săptămâna aceasta cu privire la informaţiile adunate în legătură cu vaccinul Astra Zeneca. Investigaţia are ca scop să stabilească dacă vaccinul a contribuit la apariţia de evenimente tromboembolice la cei inoculaţi.

Luni, Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse.„Conform ultimelor date, nu există dovezi că incidentele au fost cauzate de vaccin și este important ca aceste campanii de vaccinare să continue ca să putem salva vieți și să oprim apariția cazurilor grave”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.