500 de kg de produse alimentare, oprite de la vânzare, pe Transfăgărășan


Marți, tarabele şi unităţile turistice din zona Bâlea Lac – Transfăgărăşan au fost verificate de reprezentanţi ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Braşov. În doar câteva ore, comisari din județele Brașov, Alba și Sibiu au împărțit 9 amenzi, în valoare totală de 49.000 lei şi 2 avertismente, anunță colegii de la Bună Ziua Brașov.

Mai mult, au fost oprite definitiv de la comercializare şi au fost retrase din circuitul consumului uman peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei. Acesta este numai primul val de sancţiuni, care au fost date pe loc, pentru că altele pot apărea şi după verificarea documentelor, etapă care se va derula zilele următoare. Se asemenea, şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu, a avertizat că verificările în zonă vor continua şi în zilele următoare.

Astfel, la comercianţi au fost găsite produse alimentare expirate, cântare sau alte aparate de măsură neverificate şi neomologate, produse depozitate în spaţii necorespunzătoare sau la temperaturi ridicate. „Am găsit produse alimentare expuse la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, fapt care aduce produsele în cauză într-o stare total improprie consumului”, a declarat Susanu pentru bzb.ro.
De asemenea, erau produse neetichetate, sau cu informări deficitare faţă de consumator (absenţa sursei de provenienţă a produsului, a denumirii, preţului acestuia etc.). Ba mai mult, erau expuse produselor alimentare din carne de vânat, fără documente de provenienţă a acesteia.
Tot în timpul verificărilor au fost descoperite şi băuturi neconforme (depozitate deficitar, fără elemente de identificare).
Probleme au fost constatate şi la unităţi de cazare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.