70 de tineri din Făgăraş participă la ITO-2018 de la Sibiu


70 de tineri din Făgăraş participă la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi de la Sibiu (ITO), care se desfăşoară de astăzi şi până duminică (6 – 9 septembrie 2018).

ito 3

Făgărăşenii pleacă spre Sibiu în două ture: un grup astăzi şi unul mâine.

preoteasa Natalia Corlean

preoteasa Natalia Corlean

,,Astăzi, în jurul orei 12.00 un grup de 20 de tineri din Făgăraş pleacă spre Sibiu cu trenul, punctul de întâlnire fiind Gara Făgăraş. Mâine va ajunge la Sibiu un alt grup de făgărăşeni, format din 50 de tineri. Vârsta de participare la ITO este cuprinsă între 16 şi 35 de ani. Toţi tinerii vor sta în cămine până duminică, la finalul întâlnirii. În această după amiază va avea loc deschiderea ITO 2018, de la ora 18.00, în Piaţa Mare din Sibiu, la care va lua parte şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR. Participanţii vor primi la sosire câte un rucsac cu kituri de participare. 3.000 de astfel de rucsacuri au fost pregătite pentru eveniment, spune preoteasa Natalia Corlean (Biserica Brâncoveanu – Făgăraş), cea care a coordonat participarea făgărăşenilor la cel mai mare eveniment religios al anului.

Festivitatea de deschidere din această după-amiază va continua cu un spectacol artistic oferit de grupul vocal „Anatoly” din Brașov, corul copiilor din Parohia Irești-Vrancea, corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, corul de copii „Concertino” din Gura Râului, tenorii Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic, Hanul cu Bragă, actori de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu și dansatori din cadrul Ansamblului Junii Sibiului. Spectacolul va conține dialoguri corale și piese de teatru. ITO 1

Potrivit preotesei Nataliei Corlean, anul acesta se desfăşoară cea de-a 5-a ediţie a Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi: Baia Mare, Cluj, Bucureşti, Iaşi şi Sibiu. Anul viitor, întâlnirea se va ţine la Craiova.

La această ediţie participă tineri din România și din țări precum Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia.

Programul complet al manifestării este disponibil pe www.ito2018.ro, pe www.mitropolia-ardealului.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.