Capela Palatului Parlamentului, sfințită de Preafericitul Patriarh Daniel


  • Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfințit luni capela din incinta Palatului Parlamentului.

Aceasta este situată la nivel P, zona intrării oficiale C1 şi va purta hramul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Capela se va afla sub jurisdicţia canonică şi administrativă a Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Construirea capelei a fost aprobată de conducerea Camerei Deputaţilor, la iniţiativa preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis. „La iniţiativa preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred-Robert Simonis, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat alocarea unui spaţiu din Palatul Parlamentului pentru constituirea unei capele ortodoxe. Demersul se alătură celorlalte evenimente care pregătesc Anul Centenar al Patriarhiei Române şi reprezintă expresia legăturii apropiate a parlamentarilor cu ortodoxia românească”, a anunţat Camera Deputaţilor.
Lăcaşul de cult urmează să fie un spaţiu de rugăciune, reculegere şi celebrare a slujbelor religioase pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în Palatul Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a aprobat amenajarea acestei capele în urmă cu doar două săptămâni, la solicitarea preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Alfred Simonis.

În solicitarea sa, deputatul spune că anul viitor Biserica Ortodoxă Română va aniversa împlinirea a 140 de ani de la recunoaşterea autocefaliei sale şi 100 de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie, iar Parlamentul a adoptat luna trecută proiectul de lege privind declararea anului 2025 drept „Anul Centenar al Patriarhiei Române”.

Având în vedere buna colaborare dintre Camera Deputaţilor şi Biserica Ortodoxă Română, ţinând cont de faptul că lăcaşurile de cult sunt simboluri importante ale expresiei spirituale şi ale implicării comunității, cu un rol primordial, vă propun să fiți de acord cu alocarea unui spaţiu în cadrul Camerei Deputaților care să servească drept capelă ortodoxă şi care să se constituie ca un loc de întâlnire şi de celebrare a evenimentelor religioase pentru parlamentari, angajaţi şi invitaţi. Astfel, vă solicit să împuternicim Secretariatul general să identifice un astfel de spaţiu şi să efectueze demersurile necesare pentru ca la data de 25 martie a.c., cu sprijinul Patriarhiei Române, să fie sfinţită Capela Camera Deputaţilor, care să se identifice ca un spațiu sacru şi o legătură mai apropiată a parlamentarilor de ortodoxia română”, se arată în solicitarea deputatului Alfred Simonis.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.