8 adolescenţi din Făgăraş au devenit arbitri stagiari


 

În luna martie a.c. au susţinut şi au promovat examenul de arbitraj 8 tineri din oraşul nostru. Aceştia – la vârsta de 15, 16, 17 ani – au devenit arbitri stagiari.

Noi arbitri sunt următorii:

Şofletea Davide

Ciopaşiu Matei

Ciopaşiu David                                    

Moldoveanu Laurenţiu

Şchiopu Marian

Hili Daniel

Avram Alexandru

Pirău Lorenzo

arbitri,,Cursurile au început în noiembrie 2018 şi s-au finalizat în martie 2019. După promovarea examenului au devenit arbitri stagiari. Pentru început pot arbitra ca asistenţi la Liga a V-a seniori, precum şi în partidele de copii şi juniori. După ce trec 6 luni şi după ce acumulează un anumit număr de meciuri arbitrate, pot susţine examenul pentru categoria a II-a de arbitraj”, a declarat Silviu Coman, reprezentantul Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

La Făgăraş se fac anual astfel de cursuri de arbitraj. De fiecare dată încep toamna şi se termină primăvara. Anul acesta au fost 8 tineri înscrişi, anul trecut au fost 4, iar acum 2 ani au fost 3 adolescenţi.

Examenul s-a susţinut în data de 10 martie şi a constat în 10 întrebări din cele 15 legi ale jocului pe care copii le-au învăţat în timpul cursurilor.

,,Cursurile se ţin o dată pe săptămână, joia, şi durează o oră jumătate-două. Am ţinut cursurile împreună cu arbitrii făgărăşeni de Liga a II-a – Bogdan Dragoş şi Constantin Cantemir. Tot împreună am corectat şi lucrările. Cred că, de când s-a înfiinţat Liga Sportului făgărăşean, în oraşul nostru au făcut cursurile de arbitraj peste 150 de copii”, a declarat Constantin Gherghe, preşedintele subcomisiei de arbitri Făgăraş.

(Cristina Cornilă)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.