94 de cazuri de gripă confirmate la spital într-o săptămână. Gripa este tratabilă, spun medicii


Nu este sezon rece în care gripa să nu se transforme în panică! De regulă în luna ianuarie a fiecărui an se înregistrează cele mai multe cazuri de gripă. Alţii doar răcesc în perioada aceasta, însă asimilează răceala obişnuită cu gripa. Prima diferenţă între cele două este temperatura. În cazul gripei, aceasta ajunge la 39-40 de grade, pe când răceala se manifestă până în 38 de grade.

Oamenii intră în panică atunci când aud că au gripă. Este tratabilă, spun medicii, şi nu duce la complicaţii decât dacă pacientul suferă în paralel şi de alte afecţiuni.

La nivelul săptămânii trecute, la spital au fost diagnosticate peste 90 de cazuri de gripă.

,,În săptămâna 20-26 ianuarie am avut 94 de cazuri de gripă confirmate prin teste. Cele mai multe au fost la copii. Testele de gripă se fac la Compartimentul Primiri Urgenţe (CPU) şi la Secţia Pediatrie. S-au luat măsuri de restricţionare a vizitelor în spital, în sensul că bolnavii pot fi vizitaţi în continuare în timpul programului de vizită, dar numai de câte un singur aparţinător. Vizita se face cu papuci de unică folosinţă, cu mască şi cu dezinfectarea mâinilor în prealabil. De asemenea, la ieşire vizitatorul îşi mai dezinfectează o dată mâinile. Pe secţii s-au adus materiale necesare dezinfectării”, a declarat dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitului ,,Dr. Aurel Tulbure”.

dr. Mihaela Pandrea

Cele 94 de cazuri confirmate nu trebuie creeze o stare de panică. Este ceva obişnuit pentru această parte a sezonului rece.

Oamenii trebuie să facă diferenţa între gripă şi răceală, pentru că mulţi se sperie crezând că au gripă, dar de fapt doar au răcit.

,,Gripa se manifestă prin temperaturi de 39-40 de grade, prin dureri musculare, somnolenţă, lipsa poftei de mâncare şi tuse seacă. Răceala înseamnă o temperatură de până la 38 de grade şi tuse productivă”, a explicat dr. Pandrea.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.