A 9-a ediție a Simpozionului național „Fizică, trecut și viitor“, la C.N. „Radu Negru“


simpozion fizica participantiProiectele  științifice în domeniul fizicii au fost în centrul atenției vineri, 4 mai, la Colegiul Național „Radu Negru“. Și asta întrucât aici s-a desfășurat a noua ediție a Simpozionului Național „Fizică, trecut și viitor“. Zeci de cadre didactice şi elevi din mai multe judeţe ale ţării au prezentat diverse lucrări, tema principală abordată fiind, bineînţeles, fizica.

simpozion fizica inceputLa Colegiul Național „Radu Negru“ a avut loc vineri, 4 mai, a noua ediție a simpozionului național „Fizică, trecut și viitor“. A devenit deja o tradiție ca în fiecare an zeci de cadre didactice din toată țara, dar și elevi, îndrăgostiți de fizică, să își prezinte lucrările științifice.

simpozion fizica bogdanÎn urmă cu nouă ani am început această activitate. Avem bucuria că totuși colegii din țară, atât din mediul preuniversitar, cât și din mediul universitar, participă la această activitate. Avem onoarea de a avea alături de noi foști miniștri ai Cercetării, foști secretari de stat, care cunosc învățământul. Împărtășim din experiența acestora și susținem, prin munca pe care am depus-o și prin cele două secțiuni pe care le avem în cadrul concursului – secțiunea profesori și secțiunea elevi. Avem un număr destul de mare de lucrări, participanți din multe județe din țară. Ediția aceasta se desfășoară în condiții bune, iar cei care sunt participanți vo avea numai lucruri bune de învățat“, ne-a spus prof. Ion Bogdan, organizator al simpozionului.

simpozion fizica racuAceastă ediție se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri. Toți invitații, de la elevi la profesori, poartă o insignă, ca semn al prețuirii din partea dascălilor, pentru ceea ce înseamnă faptul istoric. Este o ediție unică pentru că ne vom conecta atât cu trecutul, cât și cu viitorul. Când spun cu trecutul mă gândesc la distincțiile pe care le vom oferi celor trei dascăli, care nu mai activează. Și viitorul, prin faptul  că astăzi avem în mijlocul nostru pe reprezentantul delegației italiene, de la Școala “Corrado Melone ” din Ladispoli, Italia, director prof. Riccardo Agresti“, ne-a spus prof. Maria Racu, directorul Colegiului Național „Radu Negru.

simpozion fizica3La eveniment a avut loc și o lansare de carte, „Orizont unic în spațiu și timp“, autor prof. dr. univ. Alexandru Boroiu, de la Universitatea din Pitești, cel care a descoperit că centrul României este la Făgăraș.

Vin pentru a patra oară la acest simpozion, cu mare drag mă întorc. Prima dată am prezentat o lucrare din spectrul geografic al României, după care am prezentat alte câteva lucrări, care mi-au conferit prilejul să lansez astăzi, oficial, și cartea care cumulează aceste cercetări din ultimii ani, „Orizont unic în spațiu și timp“, pe care am distribuit-o participanților. Mă simt ca și cetățean al Făgărașului, ceea ce este și parțial adevărat, prin faptul că mi s-a conferit acest titlu în urmă cu doi ani“, ne-a spus și prof. dr. univ. Alexandru Boroiu, de la Universitatea din Pitești.

Peste 130 de participanți au fost prezenți în Cabinetul de Română al Colegiului Național „Radu Negru“, dintre aceștia peste 50 au fost elevi.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.