A fost deschis Transfăgărăşeanul!


De duminică, 1 iulie, începând cu ora 11:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan s-a deschis integral, inclusiv între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), pentru toate tipurile de autovehicule. transfagarasan

Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat un apel către conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

Iniţial, CNAIR a anunţat deschiderea drumului  săptămâna trecută, însă condițiile meteo nefavorabile din ultimele zile au dus la amânarea momentului. Cu toate astea, au existat șoferi care au ajuns cu mașinile inclusiv în zona Piscul Negru și Bâlea Cascadă. Mărturie stau fotografiile făcute de aceştia şi postate pe reţelele de socializare.

Drumul ajunge până la 2.402 m altitudine și este deschis numai vara.

În această primăvară, CNAIR anunţa că vrea să modernizeze şoseaua, astfel încât aceasta să fie deschisă tot anul. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru reabilitarea Transfăgăraşanului au fost scoase la licitaţie pentru circa cinci milioane de lei.

Valoarea estimată a contractul este de 4,89 milioane de lei fără TVA iar durata acestuia este de 26 de luni. Finanţarea urmează să fie asigurată din fonduri europene POIM 2014 – 2020.

Proiectul are ca scop principal ,,reabilitarea şi/sau modernizarea drumului existent pentru ca circulaţia să fie deschisă tot timpul anului pe cât posibil, sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată pe secţiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) şi km 130+800 (Cabana Balea Cascadă)”.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la această licitaţie era 2 iulie 2018.

Ideea menţinerii Transfăgăraşanului deschis tot anul nu este una nouă, fiind vehiculată şi de către Cătălin Homor, şef al Companiei de Drumuri în 2016.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.