A fost sfințită pictura Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Șoarș


În prima Duminică după Rusalii, Înalt­preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a sfinţit pictura Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Şoarş.

După slujba de binecuvântare a lăcaşului şi de sfinţire a picturii interioare cu Sfântul şi Marele Mir, Înaltprea­sfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie. În cadrul sfintei slujbe, ierarhul l-a hirotonit iconom stavrofor pe preotul Ciprian Adomnicăi din Parohia Braşovul Vechi II.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a vorbit celor prezenți despre însemnătatea duhovnicească a Duminicii Tuturor Sfinților.

Biserica închinată Adormirii Maicii Domnului, a fost ridicată cu multă trudă din partea comunităţii şi a preotului Iosif Răcneanu, în perioada Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, iar în ultimii trei ani a fost refăcută pictura interioară, sub pensula preoţilor Ciprian Adomnicăi şi Gheorghe Rasoiu. Preoţii pictori au ales o aşezare a sfinţilor români roată împrejurul bisericii formând un brâu binecuvântat.

Şoarşul este un sat săsesc ce are o biserică evanghelică în care locuiesc 200 de familii ortodoxe. La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în lucrarea de înfrumusețare a bisericii şi le-a oferit acte de cinstire.

 

Sursa: Mitropolia Ardealului

 

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.