A început lucrarea de canalizare la Corbi


Satul Corbi a intrat în şantier. De curând au început lucrările la canalizare pe raza acestei localităţi, cu 120 de gospodării.

Comuna Ucea, de care aparţine satul Corbi, a obţinut finanţare pentru canalizare prin programul ,,Anghel Saligny”, în valoare de 3,5 milioane de lei fără TVA.

,,Termenul de execuţie a lucrării este de un an, dar eu sper să putem termina în 4-5 luni, ca imediat să putem intra cu celălalt proiect pe care îl avem pregătit pentru Corbi, respectiv asfaltări străzi şi refacere poduri şi podeţe, proiect pentru care am obţinut bani prin PNDL 2. Pentru Corbi am prevăzut o staţie de pompare, care va trimite apa uzată printr-o conductă de 1,6 km lungime către reţeaua de canalizare a satului Ucea de Jos. Apa uzată de la Corbi, după ce va străpunge reţeaua de canalizare de la Ucea de Jos, se va duce în staţia de tratare de la Ucea de Jos, situată în partea de sud a satului”, a declarat primarul Adrian Grovu.

Adrian Grovu, primar comuna Ucea

Potrivit edilului, şi pentru satul Feldioara există întocmit un studiu de fezabilitate pentru introducerea canalizării, însă programele de finanţare existente până acum au prevăzut condiţii de eligibilitate pe care Feldioara nu le întrunea, astfel că nu a fost posibilă introducerea proiectului la finanţare. ,,În viitorul apropiat se vor deschide programe de finanţare la AFM şi la ADR Centru, aşa că vom introduce acolo proiectul pentru canalizarea de la Feldioara”, a explicat sursa citată.

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.