Alexandro Stroia, făgărășeanul care a alergat 102 km în jurul Cetății, pe podium la ultimele competiții de alergare montană


Debut de an 2023 în forță pentru tânărul sportiv făgărășean Alexandro Stroia! La toate competițiile de alergare montană a reușit să urce pe podium!

Pe 29 ianuarie, în cadrul SKV Winter Race, la proba de semimaraton – 21 km cu 700 m D +, făgărășeanul a obținut locul II la general. Pe 8 februarie, tot în cadrul SKV Winter Race, la proba de Cross – 11 km cu 1.033 D +, a obținut locul III general.

,,A urmat, apoi, o perioadă de antrenente și volum mare. După care am plecat într-un cantonament în Turcia, în luna februarie, alături de clubul CSA Steaua București. La finalul cantonamentului, am participat la Evenimentul Climbolic Ephesus Ultra maraton, obținând locul I la general, la proba Virgin Mary Trail 27 km cu 500 m D+”, a spus Alexandro.

Cea mai recentă cursă la care Alexandro a participat a fost Urme pe Play, unde a alergat la proba Ultamaraton, cu distanță de 56 km si 3320 m D+ și a obținut locul II general.

Pe Alexandro îl știm foarte bine! Este sportivul care, de 1 decembrie 2020, a alergat în jurul Cetății Făgăraș 102 km, în cinstea împlinirii celor 102 ani de la Marea Unire. Alexandro are 22 ani și este absolvent al unei facultăți de educație fizică. Este legitimat ca sportiv la CSA Steaua București și, în prezent, participă la cursuri de formare antrenori în cadrul Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.