Angajaţii nu pot sta mai mult de 2 ani cu salariul minim pe economie


O ordonanță de Guvern adoptată recent prevede că angajatorii nu își pot plăti angajații cât timp doresc cu salariul minim pe economie. Măsura a intrat în vigoare.

De acum încolo, patronii trebuie să țină cont de faptul că legislația privind salarizarea s-a schimbat și că angajatul nu mai poate sta la nesfârșit cu un salariu minim.

Guvernul a adoptat OUG 130/2021, ce a fost publicată pe 18 decembrie în Monitorul Oficial. Prin acest act normativ a fost modificat Codul Muncii cu referire atât la contractele de muncă nou-încheiate, cât și la cele deja aflate în derulare.

„Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Prevederile se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă cu o durată de peste 24 de luni”, sunt noile modificări aduse Codului Muncii, la articolul 164.

În consecinţă, din data de 18 decembrie 2021, niciun angajat nu va mai putea rămâne mai mult de 24 de luni, angajat pe salariul minim.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.