Apă albastru-turcoaz pe un pârâu din județul nostru. Care a fost motivul


Mai mulți turiști au fost mirați să vadă ieri cum un pârâu din județul nostru s-a transformat în albastru-turcoaz. Aceștia au alertat autoritățile. 

 

Luni, 18 mai, 2020, în urma unor sesizări telefonice primite din partea unor persoane din zona Bran – Șimon, privind apariția unor ape de culoare albastră pe cursul pârâului Șimon din comuna Bran, comisarii Gărzi de Mediu Brașov au procedat la luarea măsurilor necesare.

Temându-se că posibila poluare ar putea dispărea foarte repede și luând în calcul distanța dintre locul apariției apelor colorate si cea mai apropiată echipă de comisari, aceștia au luat legătura cu Poliția Locală Bran pentru a interveni polițiștii de acolo.

Ajunsă la fața locului, echipa Poliției Locale a identificat sursa apelor de culoare albastră. Apele proveneau de pe albia minora a pârâului Tisa și intrau in pârâul Șimon.

Cauza a fost spargerea accidentală a unui recipient de plastic cu colorant pentru pictură (pigment concentrat albastru, nontoxic, pe bază de apă).

Poliția Locală a aplicat autorului ,,colorării apei” o sancțiune contravențională în baza HCL 14/2008, în cuantum de 500 lei.

 

 

Foto: Garda de Mediu Brașov

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.