Apa Canal Sibiu anunță scumpirea tarifelor la apă și canalizare


Compania Apă Canal Sibiu SA anunță printr-un comunicat de presă majorarea tarifelor la apă potabilă și canalizare de la 1 iulie.

Tariful pentru apă potabilă crește de la 4,50 lei/mc exclusiv TVA la 4,905 lei/mc inclusiv TVA (9%), iar pentru canalizare-epurare de 3,00 lei/mc exclusiv TVA – 3,27 lei/mc inclusiv TVA (9%).

Compania justifică decizia prin investițiile majore pe care le are în desfășurare în județele Brașov și Sibiu.

,,Așa după cum am anunțat în repetate rânduri, Apa Canal Sibiu S.A derulează începand cu luna ianuarie 2021 un program de investiții majore, în cadrul „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov în perioada 2014 -2020”, proiect finanțat prin Contractul de finanțare nr. 445/06.01.2021 încheiat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Apă Canal Sibiu S.A., având suportul și avizul Asociației de Apă Sibiu. Obiectivul proiectului este creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei din aria de operare a județelor Sibiu și Brașov. Valoarea finanțării este de aproximativ 225 mil Euro, plus TVA iar contribuția Apă Canal Sibiu S.A la finanțarea acestui proiect este de aproximativ 12 mil euro”, se arată în comunicatul de presă.
Noile tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitați Publice prin Decizia 79/17.05.2022 privind ajustarea tarifară a prețului și tarifului pentru serviciile de alimentare cu apă și de canalizare pentru întreaga arie de operare.

Menționăm că majorarea tarifelor la apă potabilă și canalizare vine în contextul în care prețurile stabilite de Apă Canal Sibiu SA sunt printre cele mai mici din România. Chiar și după majorare, conform Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, Apă Canal Sibiu se află pe locul 40 în țară, din 45 de operatori.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.