Aproape 200 de cazuri de Covid, în ultimele 2 săptămâni, în școlile din județ


192 de cazuri de Covid au fost raportate, în ultimele 14 zile, în unităţile şcolare braşovene, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, arată bzb.ro. 96 sunt cazuri în rândul angajaţilor şcolilor şi tot 96 de cazuri sunt în rândul elevilor.

Până acum, numărul total al claselor închise, din cauza infectărilor, a ajuns la 95. În aceste cazuri, şcoala se face online.

De asemenea, elevii cu cereri să stea în online sunt 414, iar profesorii care să predea 100% în online sunt 83. Asta din cauza faptului că au boli cronice sau au persoane în familie cu boli cronice, care sunt mult mai vulnerabile la virusul SARS-COV 2.

Cele 95 de clase online se adaugă la unităţile şcolare care funcţionează în scenariul roşu, din cauza incidenţei de peste 3 infectări la mia de locuitori.

Reamintim că în cazul în care este depistat un caz de infectare cu Covid la clasa primară sau grădiniţă, aceasta este închisă. La clasa liceală sau gimnazială, la un caz confirmat se face ancheta epidemiologică. La 2 cazuri în aceeaşi clasă, aceasta trece în învăţământul online, timp de 14 zile.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.