Aşa arată primele containere îngropate din Făgăraş! Curăţenie lună în jurul lor!


Făgăraşul a intrat în rândul oraşelor în care se experimentează o nouă tehnologie în materia containerelor de gunoi. Astfel, în cadrul unui proiect-pilot, Primăria Făgăraş a montat, pentru prima dată în istoria oraşului, platforme îngropate.

containere ingropate

Nu sunt deocamdată decât în două zone din municipiu: în cartierul Vasile Alecsandri (lângă Şcoala ,,Ovid Densuşianu”) şi pe strada Şcolii (în părculeţul care se învecinează cu Colegiul Naţional ,,Radu Negru).

Primul loc a fost ales pentru impact, fiind o zonă centrală cu mult trafic pietonal, iar al doilea loc a fost ales pentru utilitate, fiind o zonă aglomerată de blocuri.

De gestionarea acestor containere se ocupă societatea de salubritate Salco Serv.

Potrivit şefului acestei societăţi, Dragoş Bârsă, Salco Serv are în dotare o centralină (pompă hidraulică), ce se poate monta pe orice maşină de colectare a gunoiului şi care va fi folosită pentru ridicarea containerelor din subteran şi golirea lor în remorca de gunoi.

Containerele sunt formate fiecare din câte 5 celule: 3 pentru deşeuri menajere şi 2 pentru fracţie uscată (plastic, metal, hârtie, carton, aluminiu).

Containerele se pot folosi deja de către locuitori, iar aceştia s-au declarat încântaţi de aspectul şi utilitatea lor. ,,Eu locuiesc în apropierea celor montate în părculeţul de pe strada Şcolii. Mi se par mult mai frumoase acestea, faţă de pubelele tradiţionale din plastic sau din aluminiu, pe care le poţi vedea cam prin toate oraşele. Pubelele colorate pentru colectarea selectivă sunt foarte înalte şi obturează vizibilitatea. În plus, au doar un mic orificiu prin care se poate arunca deşeul, aşa că, dacă acesta nu încăpea, de cele mai multe ori era aruncat pe jos, pe lângă container. Acestea îngropate au o deschidere mai mare. Ar fi plăcut să avem pe viitor prin tot oraşul astfel de containere. Sunt, însă, curioasă dacă, peste câteva luni, se va mai păstra curăţenia care există acum în jurul lor”, a declarat doamna Ana, o localnică de 59 de ani.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.