Astăzi a fost anunțat primul zbor de calibrare pe Aeroportul din Brașov, după ce ieri autoritățile au fost nevoite să amâne din cauza vremii neprielnice


După ce, din cauza vremii neprielnice de luni, reprezentanții Aeroportului din Brașov au fost nevoiți să amâne primul zbor de calibrare, astăzi s-a decis să aibă loc primul zbor, începând cu ora 09.30.

Vorbim despre un avion Beechcraft Super King Air, înmatriculat YR-CAA, care aparţine Autorităţii Aeronautice Civile Române.

Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii Aeronautice şi este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului, el având ca rezultat autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG, precum şi a procedurilor de zbor.

În prima etapă – care începe astăzi şi va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.

Cea de-a doua etapă de verificări va avea loc în luna ianuarie 2023, va dura tot 30 de ore şi va viza procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.