Astăzi consilieri locali se întâlnesc la ora 16.30. Vor discuta despre piste de biciclete și șoseaua de centură


 

O ședință de îndată a fost convocată miercuri, 7 decembrie, de la ora 16.30. Legislativul făgărășean are în mapă două proiecte, după cum urmează:

1.      Proiect de hotărâre privind participarea Municipiului Făgăraş la implementarea proiectului din Investiţia I.4 „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel naţional” finanţat din PNRR, Componenta 11 – Turism şi cultură.
Iniţiator: Primarul Municipiului Făgăraş – Gheorghe Sucaciu

2.     Proiect de hotărâre privind aprobarea valorii de cofinanţare pentru obiectivul de investiţii „Construire Varianta de Ocolire a Municipiului Făgăraş”.
Iniţiator: Primarul Municipiului Făgăraş – Gheorghe Sucaciu

Unul dintre puncte se referă la participarea Făgărașului la un proiect prin care la nivelul țării vor fi realizate piste de biciclete în lungime totală de 3.000 km. Prin centrul țării (Brașov, Covasna și Sibiu) vor fi 800 de km de piste, iar numai pe raza județului nostru vor fi 375 km. 4,2 km de piste vor străbate municipiul Făgăraș. Proiectul va fi finanțat prin PNRR.

Celălalt punct de pe ordinea de zi se referă la confinanțarea șoselei ocolitoare din bugetul local. 61 de milioane de lei costă centura Făgărașului, o parte din bani fiind obținuți prin programul ,,Anghel Saligny”. O altă parte va fi cofinanțarea din bugetul local la acest proiect.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.