Astăzi și mâine: temperaturi ridicate și la Făgăraș. Sunt așteptate maxime de 28 – 29 grade Celsius


  • Astăzi sunt așteptate temperaturi maxime de 32 grade în țară, posibil resimțite spre 35 grade Celsius. De marți – miercuri se răcește accentuat peste tot, vor fi nopți și dimineți friguroase și posibil îngheț la sol.

Administraţia Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 aprilie – 13 mai 2024. Potrivit meteorologilor, începând cu ziua de miercuri, 17 aprilie, o masă de aer rece de origine arctic maritim, din nord-vestul continentului, va duce la o răcire accentuată în toate regiunile țării.

Astăzi, vremea se încălzește în toată ţara, astfel regimul termic va fi cu 10 – 15 grade peste normalul climatologic specific pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori pe parcursul zilelor de luni și marți în sudul și în estul țării. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 16 – 18 grade în zonele de deal din Banat şi Crişana. În tot acest interval sunt așteptate noi recorduri termice, iar riscul pentru incendiile de vegetație va fi ridicat.

La Făgăraș, sunt așteptate temperaturi maxime de 28 – 29 grade Celsius, iar mâine termometrele vor urca până la 27 de grade Celsius.

De marți, însă, 16 aprilie, vremea se va răci în nord-vest, iar miercuri răcirea va fi în extindere în vest, centru și nord. De joi, precipitațiile se vor extinde în majoritatea țării. Temperaturile vor scădea semnificativ. Minimele, care în aceste zile sunt pozitive, cu 10-12 grade Celsius, vor coborî până la cel mult 6-7 grade în zonele joase de relief. Vor coborî chiar până la 0, sau chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

La Făgăraș, minimele se vor încadra între 1 și 5 grade Celsius, iar maximele nu vor urca mai mult de 12 – 13 grade.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.