Astăzi, Ziua Porților Deschise și expoziție de tehnică la Detașamentul de Pompieri Făgăraș


  • Astăzi, 13 septembrie a.c, în intervalul orar 14.00 – 18.00, se va organiza Ziua Portilor deschise la sediile subunităţilor de pompieri din judeţul Brașov.

Pompierii au pregătit o expoziţie cu tehnica aflată în dotare şi cu accesoriile folosite la interventie pentru cei care doresc să le treacă pragul în această zi aniversară. Participanții vor avea prilejul să cunoască mijloacele și tehnica de intervenție, să se informeze cu privire la acordarea primului ajutor în diferite situații ce le pot pune în pericol viața și sănătatea, să afle mai multe despre cum pot să prevină izbucnirea incendiilor, să învețe cum să se comporte premergător, pe timpul și după producerea unei situații de urgență, precum și să asiste la câteva exerciții demonstrative.

,,Miercuri, 13 septembrie, la ora 11.00, cu ocazia aniversării a 175 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Țara Bârsei” al judeţului Brașov organizează, pe strada Independenței din Rupea, un ceremonial militar și religios, urmat de constituirea plutoanelor pentru defilare și prezentarea tehnicii și mijloacelor de intervenție din dotare. Cu această ocazie, declarăm ziua de miercuri, 13 septembrie – Ziua Pompierilor dijn România, drept ,,Ziua Porților Deeschise” între orele 14:00-18:00, în toate subunităţile din județ, vizitatorii având ocazia să ia contact cu echipamentele și autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă aflate în dotarea pompierilor brașoveni”, au declarat reprezentanți ai ISU Brașov.

În data de 13 septembrie se împlinesc 174 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii, lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu acelaşi curaj şi devotament misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor concetăţenilor, în confruntarea cu incendii ori alte situaţii de urgenţă, punându-și adesea viața în pericol.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.